CROPIX
POBJEDA JE ZATO JOŠ SLAĐA

KAKVA DRAMA U NAJVAŽNIJOJ UTAKMICI JUGA 'Vjerujte mi, dogodilo se točno ono što smo mi igrači i znali da će se dogoditi'

Piše: Mario BuconićObjavljeno: 23. ožujak 2017. 15:05

Jugaši su bili u pravu kada su utakmicu s Barcelonetom proglasili najvažnijom ove sezone sezone (11:10). Ulog je bio velik, plasman na završnici turnir šest najboljih klubova Europe, a tamo će, na Final Six u Budimpeštu otići Jug CO koji je to ostvario u dramatičnoj utakmici u Gružu...

Dvoboj hrvatskog i španjolskog prvaka baš nikoga nije mogao ostaviti ravnodušnim. Drama do samoga kraja, ali i najbolji mogući završetak za dubrovačke vaterpoliste. Župski bubnjari rado su viđeni gosti na dubrovačkim sportskim događanjima, a na gruške tribine stigli su nakon sedam minuta igre u prvoj četvrtini. U pravo vrijeme jer su u preostalih 60 sekundi Perrone i Joković donijeli su jugašima vodstvo 2:0.

Svaka je draga, ali ova je imala posebnu težinu

Iako je prvo poluvrijeme sugeriralo kako će prvaci Europe mirno i sigurno do pobjede i puta u Budimpeštu, u nastavku su igrači Barcelonete i te kako zaprijetili, čak i poveli 7:6. Preokret je pokrenuo Pavo Marković, povratnik nakon ozljede, izjednačivši u završnici treće četvrtine.

- Baš teška utakmica. Dobro smo otvorili susret, ali u trećoj četvrtini neshvatljivi pad, primili smo previše jeftinih pogodaka, a potom još jednom dokazali kako ova momčad ima karakter. Moja igra? Drago mi je što sam se vratio na pravi način i nadam se kako ću nastaviti s ovakvim izdanjima. Skinuli smo veliki teret s naših leđa, lijepo je znati kako ćemo ponovno igrati na Final Sixu Lige prvaka - rekao je Marković.

Jugov kapetan Marko Bijač skupio je 13 obrana, a posebno važna bila je ona minutu prije kraja s igračem manje kod 10:9.

- Svaka mi je obrana draga, ali naravno da je ova imala i dodatnu težinu. Barceloneta je u Dubrovniku još jednom svima pokazala zašto je stalni sudionik završnih turnira. Izuzetno težak protivnik protiv kojega smo morali izvući i zadnji atom snage. Možda su neki očekivali jednostavniju utakmicu, ali vjerujte, ovo je baš ono što smo mi igrači i znali da će se dogoditi. Bilo je dobrih, pa čak i odličnih trenutaka, no moramo poraditi na vidljivim padovima u igri. Bravo za sve suigrače i stručni stožer, bila je odlična analiza protivnika i tada je i lakše igrati.

Filipe Perrone još je jednom bio raspoložen protiv bivših suigrača. U Barceloni je zabio pet pogodaka u remiju 7:7, a u srijedu navečer dva puta je poslao loptu iza Lopeza. Iskazao se kao asistent, dobar u obrani, među prvima u plivanju. Bez obzira na maksimalnu potrošnju i minute provedene u bazenu.

Treću godinu zaredom na završnom turniru

- Ostvarili smo zacrtani cilj. Idemo na Final Six. To je ono najvažnije, a iskreno vjerujem kako su gledatelji mogli uživati u neizvjesnoj utakmici dvije kvalitetne momčadi. Istina, ispada kako sam uvijek raspoložen protiv Barcelonete, ali bio bih puno sretniji kada ne bih morao igrati protiv mojih nekadašnjih suigrača. Ista je sitaucija bila i na OI kada sam u kapici Brazila morao na Hrvatsku, ali takav je sport, svi moramo biti pravi profesionalci. U svakom slučaju motivacije nije nedostajalo.

Razumljivo, razočaran bio je gostujući centar, Splićanin Luka Lozina. Španjolci su u Gružu bili na korak do velikog uspjeha.

- Što reći nakon jedne ovakve utakmice. Možemo žaliti za propuštenim jer imao sam dojam u završnici treće četvrtine kako je utakmica u našim rukama. Ponovno se pokazalo što jugašima znači Gruž, domaći teren i domaća publika. Bolji je na kraju pobijedio, a meni osobno je neka mala utjeha u činjenici da je slavio Jug. Kada smo već izgubili, bolje da to bude od hrvatskog predstavnika. Vjerujem da će se neutralni promatraći složiti, predstavili smo se u Dubrovniku u dobrom svijetlu. Šteta što naš veliki trud na kraju nije rezultirao barem bodom.

Bravo za jugaše koji su treću sezonu zaredom izborili pravo nastupa na završnom turniru Lige prvaka.

Linker
20. travanj 2024 05:32