Cropix/Jakov Prkic
NIJE IM OSTAO DUŽAN

LEGENDARNI OLIMPIJAC UZVRAĆA UDARAC Odgovorio na lavinu kritika iz vrha saveza: 'Lažu! To je klasično udaranje ispod pojasa!'

Osvajač zlatne medalje za Hrvatsku iz Sidneya 2000. godine Nikolaj Pešalov odgovorio je na optužbe iz saveza od nekidan
Piše: Vedran BabićObjavljeno: 23. travanj 2017. 19:59

Lažu! Neka dokažu da su mi poslali pozivnicu za Europsko prvenstvo, a ja ću dokazivati da nisu – kazao nam je Nikolaj Pešalov u reakciji na istup Damijana Krkleca i Boška Čavke. Već neko vrijeme zlatni olimpijac s njima nije na istoj valnoj duljini te je demantirao njihove najnovije izjave.

- Ne glumim socijalni slučaj. Tako su me proglasili kada je tadašnja dogradonačelnica Anđelka Visković rekla da mi je socijalni. Bio sam u teškoj situaciji kad sam mislio prodati medalje, ali nikada za sebe nisam rekao da sam socijalni slučaj. A Bugari me nikad nisu izbacili iz dvorane, štoviše nitko iz Hrvatske nikad nije bio u teretani u Bugarskoj pa i nije kompetentan da kaže takvo što – pojašnjava Pešalov.

Mjesečno primate 1200 eura od Bugarske?

- Nije, nego 1000. Do 2015. dobivao sam 400 eura mjesečno, a kasnije se taj iznos povećao. Ovdje primam naknadu za izvrsnost koja iznosi 5560 kuna, a dok sam kao trener bio zaposlen u Savezu imao sam plaću 4600 kuna. Nisam bio zaposlen u Hrvatskom olimpijskom odboru kao što govore, već u Savezu - odgovara Pešalov kojemu je ugovor istekao sa završetkom 2015.

Split, 220217.
U hotelu Raissson Blu Resort odrzana je konferencija za medije povodom Svjetskog prvenstva u dizanju utega koje se u travnju odrzava u Splitu.
Na fotografiji: Boris Cavka, Ivo Baldasar, Damijan Krklec, Zlatko Zevrnja i Jaksa Ivanisevic.
Foto: Ante Cizmic / CROPIX
Ante Cizmic / CROPIX / CROPIX

O izjavi Krkleca da mu je pokriven dug od 80 tisuća kuna za Pešalov je rekao:

- Stan sam na korištenje dobio 2001., ali samo dok se aktivno bavim sportom. Kad sam se 2010. zanimao što mi je dalje činiti pojavio se dug od tih deset godina, retroaktivno. Bez ikakve opomene. Od 2001. do 2008. većinom sam bio u Bugarskoj, a stan je najviše koristio Čavka. Onda su Čavka i Krklec rekli da će riješiti taj dug, a on sada ne iznosi 80 tisuća kuna nego 30. Međutim, oni nisu plaćali dogovorene cesije, čak su i govorili da držim klub za taoca. A ja nisam tražio ništa, oni su se sami ponudili! U isto to vrijeme išla mi je ovrha na .

Kaže Čavka da vas je sam pronašao i financirao u početku?

- Nije me našao u diskoklubu nego na Europskom prvenstvu u Rijeci i to Borozan a ne Čavka. Kad sam došao u Hrvatsku imao sam u Bugarskoj, obitelj i plaću. Od kojih me to primanja Čavka financirao?

Kad je puklo u odnosu vas i Čavke?

- U Albaniji 2013., na Europskom prvenstvu za seniore. Tri dana prije nastupa Čavka je rekao da se neće raditi po mojim planovima nego po njegovim. Sporna je bila prijava za Ensara Musića koja je bila previsoka. Odmah sam reagirao da se smanji, a Boško je bio ljut jer nisam zvao njega. To je bila točka na i između nas dvojice – otkriva nam Pešalov, odbacujući optužbe da se kao sudac nije pojavio na nekim natjecanjima.

Cropix/Vladimir Dugandzic
ALL

U priču se uključio i Ivan Zoraja, sveučilišni profesor i bivši predsjednik Saveza u tri mandata (12 godina). Objavom na svom Facebook profilu stao je u obranu Pešalova.

- Negirao sam stvari izrečene u negativnom kontekstu vezane za Pešalova jer čovjeka poznajem 18 godina i znam da su neutemeljene. Očekivao sam da će se netko iz Saveza ispričati i priznati pogrešku. Ja bih tako napravio da sam predsjednik. No umjesto isprike dolazi do napada na osobnoj razini, što se događa kada nemate argumente – pojasnio nam je Zoraja koji za sebe tvrdi da je najuspješniji predsjednik Hrvatskog dizačkog saveza te se zapitao gdje su rezultati u posljednjih par godina otkako je predsjednik Krklec.

A o izjavama upravo Krkleca s jučerašnje „presice“ Zoraja je kratko kazao:

- To je klasično udaranje ispod pojasa, ali ja se na tu razinu neću spustiti iako imam argumente za svaki . No, to sada više nema veze sa sportom. Svi zajedno moramo sjesti za stol i riješiti ove probleme. Nadam se da će se naše sportsko društvo okrenuti pozitivnim stvarima, a sve osobne animozitete ostaviti sa strane.

Linker
26. travanj 2024 12:16