CROPIX
ODLIČNI REZULTATI

MEĐUNARODNI TURNIR U OSTRAVI Hrvati osvojili čak dva stolnoteniska zlata, srebro i tri bronce

Piše: HinaObjavljeno: 08. rujan 2017. 16:42

Na međunarodnom stolnoteniskom turniru za osobe s invaliditetom u češkoj Ostravi zlatno odličje u kategoriji sjedećih sportašica (1-3) osvojila je Anđela Mužinić koja je u finalu sa 3-0 pobijedila svoju partnericu iz reprezentacije Helenu Dretar Karić.

Drugo zlatno odličje pripalo je Pavlu Joziću koji je u finalu kategorije 6 savladao Čileanca Pina Lorca Mariasa Nicolasa s 3:0, dok je treće mjesto u ovoj kategoriji tjelesnog oštećenja zauzeo naš paraolimpijac Vjekoslav Gregorović.

U kategoriji četiri za žene treće mjesto osvojila je Jelena Šišić koja je u polufinalu izgubila od Slovakinje Andree Dolinar s 0-3, dok je treću broncu u kategoriji četiri kod muškaraca osvojio Tomislav Špalj koji je u polufinalu izgubio od Poljaka Zylka Krszysztofa sa 0-3. Nino Baša u kategoriji tri nije prošao skupinu.

Predsjednik Hrvatskog stolnoteniskog saveza osoba s invaliditetom Dragan Rakić nije skrivao zadovoljstvo rezultatima koji su dobra najava uoči predstojećeg Europskog prvenstva koje će se krajem rujna održati u slovenskom Laškom.

Na turniru u Ostravi se od 6. do 9. rujna nadmeće 180 igrača iz 26 zemalja, a hrvatske boje brane četiri stolnotenisača i tri stolnotenisačice.

U subotu su rasporedu nadmetanja u ekipnim konkurencijama.

Linker
20. travanj 2024 11:29