U VODAMA ISPRED BARCELONE

NOVO RAZOČARANJE ZA STIPANOVIĆA Tonči završio kao osmi i ostao bez medalje na Europskom prvenstvu klase Laser

Piše: HinaObjavljeno: 09. listopad 2017. 00:07

Hrvatski jedriličar Tonči Stipanović zauzeo je osmo mjesto na Europskom prvenstvu olimpijske klase Laser, koje se održavalo u vodama ispred Barcelone.

Stipanović je prva dva dana prvenstva vodio, a uoči današnja zadnja dva plova držao treću poziciju, koju nije obranio već je s tek 37. mjestom u 10. plovu te devetim u zadnjem, pao na osmu poziciju s 96 negativnih bodova. Za nositelja srebrne olimpijske medalje to je još jedno razočaranje nakon što je sredinom rujna na Svjetskom prvenstvu ove klase u rodnom Splitu odustao uoči zadnjeg dana zbog bolesti.

Novi europski prvak je Britanac Nick Thompson s 53 boda, srebrni je Talijan Francesco Marrai (61), dok je svjetski prvak Cipranin Pavlos Kontides brončani s 66 negativnih bodova. Filip Jurišić iz splitskog Mornara prvenstvo je okončao kao 17., dok je Mario Novak 79.

U ženskoj klasi Laser radial najbolja Hrvatica je Sandra Lulić na 44. mjestu, dok je Adela de Micheli Vitturi 44. Nova europska prvakinja je Nizozemka Marit Bouwmeester, srebna je Dankinja Anne Windom, a brončana Grkinja Vasilea Karachaliou.

Linker
25. travanj 2024 01:42