Murad Sezer / REUTERS
SJAJNI ZAVESLAJI

ODLIČAN POČETAK ZA TROFEJNU BRAĆU SINKOVIĆ I DAMIRA MARTINA Valent i Martin prvi u svojoj skupini kvalifikacija, Damir Martin suvereno u četvrtfinale

Piše: HinaObjavljeno: 24. rujan 2017. 22:09

Najbolji hrvatski veslači odlično su započeli svoj nastup na Svjetskom prvenstvu u Bradentonu, braća Martin i Valent Sinković osvojili su prvo mjesto u svojoj kvalifikacijskoj skupini dvojaca bez kormilara, dok je Damir Martin također pobijedio u svojoj skupini samaca.

Olimpijski pobjednici u dvojcu na pariće iz Rio de Janeira, braća Sinković su i u svojoj novoj disciplini pokazali konkurenciji kako će biti teško pobjedivi. S vremenom 6:22.97 minuta ostvarili su najbolji rezultat u svim kvalifikacijskim skupinama, a drugoplasiranu posadu iz svoje skupine Bjeloruse Dmitrija Furmana i Sergeja Valadzka pobijedili su za gotovo 10 sekundi. Od svojih vjerojatno najvećih konkurenata za zlato Novozelanđana Thomasa Murraya i Jamesa Huntera bolji su bili za 1.52 sekunde.

Pobjedom u kvalifikacijama braća Sinković plasirala su se izravno u polufinale koji je na programu u četvrtak.

Olimpijski doprvak u samcu Damir Martin do pobjede u svojoj kvalifikacijskoj skupini stigao je s vremenom 7:10.38, 8.61 sekundu ispred drugog Srbina Marka Marjanovića i suvereno se plasirao u četvrtfinale koji je na programu u srijedu.

Linker
18. travanj 2024 10:07