Vedran Djulic / CROPIX / CROPIX
ODBOJKAŠKE MUKE

POLICIJA BANULA U PROSTORIJE ODBOJKAŠKOG SAVEZA! Češljaju se financije i računi, na pomolu velika afera, zna se i navodni predmet istrage

Piše: Zlatko KarloObjavljeno: 22. travanj 2017. 10:28

Dugo je bilo mirno u Hrvatskom odbojkaškom savezu, očito - predugo. Savez je to koji je prošao svoju katarzu nekoliko puta, kojeg je 2010. godine suspendirao Hrvatski olimpijski odbor nakon što ga je suspendirala i vlastita međunarodna asocijacija (FIVB).

Prije nepuna dva mjeseca ponovo se “zakotrljalo” jer je Izvršni odbor “pučem” svrgnuo s vlasti predsjednika Zdeslava Barača, pokušavši prodati priču o zdravstvenim razlozima, iako kuloari ponovo bruje o velikim dugovima Saveza. A najnoviji slučaj vezan uz HOS anonimna je prijava na Policijsku upravu zagrebačku u Heinzelovoj, zbog koje je dvoje njihovih djelatnika banulo u Savez s pismenim nalogom da istraže sve putne naloge i račune.

Potvrđuje nam to i v.d. predsjednika Ante Baković:

- Točno je, tražili su sve putne naloge, no, to se zapravo svodi na putne naloge predsjednika jer na prijavi piše njegovo ime. Tražili su i uvid u sav promet po računima, kako se i što plaćalo. Mi smo im to sve iskopirali i dali im na uvid, direktor HOS-a Zlatan Kovač kao odgovorna osoba bio je s njima - rekao je Baković.

Neprijatelji pa suradnici

- Ljudi iz policije rade svoj posao, ako je bilo nelogičnosti, neka ih sankcioniraju, mi smo mirni. Ja tu zasad ne vidim golem problem, ali što će oni naći i kako će se to sve završiti, to ne znam. Znam samo kako ide procedura, da oni izvrše izvide i naprave analizu po prijavi, a onda je DORH taj koji je zadužen za eventualno podizanje kaznene prijave ili odbacivanje kao neosnovane. Predsjednika smo također pismeno o tome obavijestili, jer je to i došlo na njegovo ime.

Dakle, nema mira u HOS, i s pažnjom će se sada javnost zabavljati hrvatskom odbojkom. Znakovito je samo što je prijava krenula tjedan dana prije izvanredne Izborne skupštine HOS-a gdje se bira novo vodstvo, na ovaj način su, izgleda, bivši predsjednik Barač i direktor Kovač definitivno obilježeni.

Inače, jedini kandidat za novog predsjednika HOS-a je Ante Baković, koji je predsjednik bio i 2004. kada je smijenio baš Zdeslava Barača. Sporan je tada bio sponzorski ugovor muške odbojkaške reprezentacije i tvrtke Atlantic. Usput, Baković je bio donedavni prvi dopredsjednik u HOS-u, u Izvršnom odboru koji je birao sâm Zdeslav Barač...

Linker
20. travanj 2024 16:06