CROPIX
SVJETSKO SRBIĆEVO ZLATO

PONOSNA MAJKA NOVOG HRVATSKOG DRAGULJA 'Tin mrzi mlince i žgance, a očekivala sam čudo jer sam na dan finala pronašla dvije djeteline s četiri lista!'

Piše: Kristina LeovacObjavljeno: 11. listopad 2017. 17:24

Bila je to vjerojatno najduža noć u njezinu životu. I jedna od najljepših.

- Nisam se baš naspavala - priznat će Karin Srbić, majka novog svjetskog gimnastičkog prvaka.

- Šokirao nas je jako. Presretni smo. Suze su išle u potocima svima nama doma.

Jedina mrlja koju je našla u cijeloj priči jest činjenica da su svog sina koji osvaja svijet morali gledati preko kanala na Youtubeu.

- To je tužno. Gledam danas vijesti, svi daju snimke njegovih nastupa sa svjetskih kupova, a to nije isto. Ljudi nemaju doživljaj te dvorane u kojoj se dogodilo to Tinovo čudo.

Mrzi mlince i žgance

Iako, mama je očekivala to čudo.

- Da, ali za kojih desetak godina. Ne sada. Ne još.

Vjerovala je da će se Tinov trud i trud cijele obitelji kad-tad isplatiti.

- Ma, nismo mi bili neki posebni roditelji, nismo bili ništa drugačiji od drugih. To što smo ga vozili na treninge i dovozili doma sve te godine, to je normalna stvar. Svaki će roditelj ako vidi da mu dijete nešto voli i da je dobro u tome što voli napraviti sve za pomogne.

Puno je pomogla i Karinina teta koja je živjela u centru grada, blizu Tinove škole i Sokolskog doma.

- Kad je išao ujutro u školu, odlazio bi kod nje na ručak. To je bila ogromna pomoć, nije bio primoran jesti sendviče, nego je svaki dan imao normalan, kuhan obrok. A Tin inače nije kompliciran za hranu, voli sve vrste filea, sve povrće, samo mu nemojte ponuditi mlince i žgance. Sve drugo može.

Žao mi je zbog Tene

Tin je sve ove godine želio biti što bolji i da bi olakšao roditeljima.

- Neka on napreduje da sebi pomogne. Nama ne trebaju ni novci ni medalje, on je meni najveća nagrada, moje najveće zlato. Baš kao i Tena.

I Tena je bila talentirana gimnastičarka.

- Danas joj je žao što je odustala. Mislim da je ona bila čak i veći talent od njega, ali on je veći radnik za sport.

Kako je uspijevao i kako još uvijek uspijeva biti vrhunski i u sportu i u obrazovanju?

- Zato što je on sebi uvijek znao pametno organizirati vrijeme. A i imao je veliku podršku u školi. Evo, baš nam je čestitala njegova razrednica iz gimnazije, profesorica Salvadora Kustura, ona mu je puno pomagala. Sada na fakultetu ima potpisan ugovor kao vrhunski sportaš, pa može izostajati s nekih predavanja ili kolokvije polagati po dogovoru. Pomažu mu i prijatelji - kaže mama Karin, inače teta u vrtiću, koja se, kao i suprug, bavila akrobatskim rock’n’rollom.

- On je od svih nas nekako najmirniji. Uvijek je bio strašno miran, povučen, preposlušan. Nikada nije bilo problema s njim, nikada nije bio zločest. Svako dijete u nekim fazama bude pomalo zločesto, on nije, nije imao te dječje mušice. Ali zato je Tena nadoknađivala i za brata - nasmijala se.

- Tin je uvijek bio nekako presramežljiv, prepovučen, to bih jedino promijenila kod njega. Ali sretna sam što je našao djevojku koja je puno pričljivija i veselija, bolju nije mogao naći - nahvalila je Karin Anu Đerek.

Dvije djeteline

Njezin sin već dugo ima olimpijske snove, no njegovi su se snovi izvan gimnastike često znali mijenjati.

- U prvom srednje ozbiljno je htio biti sportski novinar, to ga je dugo držalo. Onda je htio studirati FER, pa biti profesor tjelesnog, ali na kraju se odlučio za strojarstvo. Možda i najteži odabir, ali znam da će uspjeti. Uspije u svemu čega se primi jer ni od čega ne odustane na pola. Znam da neće odustati ni od svojih olimpijskih snova. Iako, meni je uvijek bilo bitno samo da ne padne, samo da se ne ozlijedi, da preživi. Teško mi je gledati njegove nastupe, uvijek pobjegnem negdje kad on vježba.

Pobjegla je i proljetos na SK-u u Osijeku dok je Tin osvajao zlato. Izašla je ispred dvorane pa pronašla djetelinu s četiri lista.

- U nedjelju sam ih prije finala našla dvije!

Linker
17. travanj 2024 22:23