Damir Krajac / CROPIX / CROPIX
OLIMPIJCI ISPRAĆENI U ZAGREBU

PREKO ATLANTIKA UZ PODRŠKU PREDSJEDNICE 'Borbenošću i odanošću razbuđujete ponos u svima nama'

Piše: Dean BauerObjavljeno: 20. srpanj 2016. 12:57

Tina Mihelić bit će prva hrvatska sportašica koja će se zaputiti prema Rio de Janeiru. Na put kreće za četiri dana, 28. srpnja slijedit će je vaterpolisti, da bi dan kasnije put Brazila otputovao i najveći dio hrvatskog olimpijskog izaslanstva. Stoga će službeni ispraćaj hrvatskih olimpijaca u Brazil biti upriličen 28. srpnja u zagrebačkom hotelu Panorama.


Još prođu trnci

No, već jučer je u ime državnog vrha olimpijce pozdravila i ispratila Kolinda Grabar-Kitarović, predsjednica Republike Hrvatske.

- Od hrvatske samostalnosti sve do danas hrvatski su sportaši, uvijek i na najbolji mogući način predstavljali i predstavljaju Hrvatsku u svijetu promičući istinske sportske i ljudske vrijednosti - počela je svoje obraćanje sportašima predsjednica Grabar-Kitarović.

- Vi ste dokazali da braniti boje svoje zemlje nije samo velika obveza, već čast i ponos. Od 1992. i zimskih Igara u Albertvilleu te ljetnih u Barceloni pa sve do danas, 24 godine kasnije, vi hrvatske reprezentativke i reprezentativci, svojim odnosom prema domovini, svojom ljubavlju, odanošću i borbenošću na najljepši mogući način razbuđujute ponos u svima nama. Vjerujem da nas i danas prođu trnci kada se prisjetimo nastupa Gorana Ivaniševića i Gorana Prpića, kao i košarkaša u Barceloni 1992. Naših prvih olimpijskih medalja. Neki od vas tada nisu još bili ni rođeni, a sad ste u prilici slijediti svoje slavne uzore na putovima koje su vam utrli. Želim vam puno zdravlja, natjecanja bez ozljeda i uz sportsko navijanje, pošteno suđenje i mnogo sportskih uspjeha. Želim vam sretan put u Brazil sa željom da se ponovo susretnemo ovdje nakon vašeg povratka i proslavimo zajedno vaše uspjehe.

Damir Krajac / CROPIX / CROPIX

Zlatko Mateša, predsjednik HOO-a, kratko se u ime olimpijaca zahvalio na primanju, s informacijom da će Hrvatsku u Riju predstavljati 84 sportaša, dok će cjelokupno olimpijsko izaslanstvo brojati dvostruko više ljudi, ukupno 168.

Glede sportaša koji su jučer pohodili Predsjedničke dvore, bilo ih je predviđeno 21 jer je velik dio na pripremama ili kraćem odmoru, a došlo ih je 19. Doduše, od tih 19 nisu baš svi bili olimpijci za Rio, došao je i Ivan Marcelić, treći vratar vaterpolske reprezentacije. Zamijetismo košarkaše Šakića i Krušlina, vaterpolistu Bukića, hrvača Starčevića, veslača Martina, strijelce Cernogorza, Glasnovića, Gustin, Perec i Marović, plivača Todorovića...

Linker
19. travanj 2024 18:45