USA Today Sports
SAD SLIJEDI ONO NAJBOLJE

PRVACI SU JEDNOSTAVNO NAJBOLJI KAD JE NAJTEŽE Pingvini 'zaledili' Washington i nastavili niz velikih pobjeda u sedmim utakmicama na gostovanjima

Piše: HinaObjavljeno: 11. svibanj 2017. 15:30

Aktualni NHL prvaci, igrači Pittsburgh Penguinsa plasirali su se u finale Istočne konferencije ovogodišnjeg doigravanja u najjačoj hokejaškoj ligi na svijetu svladavši kao gosti najbolju momčad iz ligaškog dijela sezone Washington Capitalse sa 2-0 u odlučujućoj sedmoj utakmici polufinala Istoka.

Sjajan je na vratima prvaka bio Marc-Andre Fleury koji je obranio svih 29 udaraca domaćih, dok su se za pogotke pobrinuli Bryan Rust (28:49) u drugoj i Patric Hornqvist (44:14) u trećoj trećini.

Rust je doveo Pense u vodstvo sredinom druge trećine kada je lijepim udarcem preko ramena Bradena Holtbyja okončao sjajnu akciju u kojoj su sudjelovali Sidney Crosby i Jake Guentzel, dok je gol za 2-0 postigao Patric Hornqvist početkom trećeg dijela nakon što je Justin Schultz oteo pločicu neopreznom Aleksandru Ovečkinu u njegovoj obrambenoj trećini.

Bio je ovo šesti put kako su Pensi igrali odlučujuću sedmu utakmicu serije u gostima u svojoj 50-godišnjoj povijesti i svih šest su dobili. Prvaci su također nastavili i svoj stopostotni niz u sedmim utakmicama protiv Capitalsa, ova dva kluba po četvrti su put stigli do odlučujućeg dvoboja u svojim okršajima i u sva četiri navrata (1992, 1995, 2009, 2017) dalje je prošao Pittsburgh. U dva od prethodna tri slučaja (1992, 2009) Pensi su osvojili naslov prvaka.

Suparnik Pittsburghu u finalu Istoka bit će Ottawa Senatorsi koji su ranije sa 4-2 izbacili New York Rangerse. Prva utakmica te serije na programu je u subotu u Pittsburghu.

Prolazak u finale Zapada izborili su Anaheim Ducksi koji su u sedmoj utakmici na svom ledu svladali Edmonton Oilerse sa 2-1. Gosti su poveli na samom početku susreta kada je Drake Caggiula (3:31) iskoristio zbunjenost obrane domaćih. To vodstvo su Oilersi na čelu s vratarom Camom Talbotom čuvali sve do sredine drugog dijela, a tada je Andrew Cogliano (28:55) naletio na jedan odbijanac i pospremio ga u mrežu za 1-1. Nick Ritchie (43:21) je početkom treće trećine pogodio za vodstvo Ducksa, a Oilersi su najbolju priliku za izjednačenje imali samo 20-ak sekundi kasnije, no pokušaj Connora McDavida vrhunski je zaustavio John Gibson.

Anaheim će u finalu Zapada igrati protiv Nashville Predatorsa, koji su u drugom krugu izbacili Saint Louis Blues sa 4-2. Prvi susret te serije igrat će se u Anaheimu u petak.

Linker
20. travanj 2024 09:19