CROPIX
PRVO ZLATO U SVJETSKOM KUPU

SAVRŠENA NAJAVA ZA SVJETSKI KUP U OSIJEKU, NIJE MOGLO BOLJE 'Ovo je možda moja najbolja vježba na natjecanjima ikada'

GIMNASTIKA Tin Srbić u Kopru je na preči osvojio prvo zlato na turnirima Svjetskog kupa
Piše: Kristina LeovacObjavljeno: 15. svibanj 2017. 14:50

Tin Srbić osvojio je zlato na preči posljednjeg finalnog dana Svjetskog kupa u Kopru. Najtalentiranijem mladom hrvatskom gimnastičaru, 20-godišnjaku zagrebačkog ZTD Hrvatskog sokola ovo je prvo zlato nakon što je sezonu otvorio srebrom u Dohi te bio šesti u Bakuu.

Jači start odnio zlato

- Ovo je moje iskupljenje za pad na nedavnom Europskom prvenstvu u Cluju. Nisam o tome razmišljao prije natjecanja, ali sada kad sam osvojio zlato, to je dobar lijek za razočaranje koje sam osjećao nakon Cluja. Ovo je i savršena najava za Svjetski kup u Osijeku koji nas čeka ovog tjedna. Nije moglo bolje - rekao je Tin nakon što je u Kopru potpuno dominirao i u kvalifikacijama i u finalu.

Zlato je osvojio sa 14,400 bodova, koliko je imao i srebrni Bart Deurloo, ali Nizozemac je to uspio s desetinku jačim startom, zato je Tinu pripalo zlato. Brončani je bio Mađar David Vecsernyes (13,950).

- Iskreno, nisam se nešto posebno dobro osjećao prije nastupa, ali kad sam počeo vježbu, bilo je odlično. Sve mi je nekako super sjelo. Kad sam dobro odradio prva dva elementa, kasnije je sve išlo kao po špagi. Ovo je možda moja najbolja vježba na natjecanjima ikada. Bolje sam uspio napraviti samo na treninzima.

Tin je prošle sezone nastupio na četiri turnira SK i na sva četiri osvojio bronce. Povezao je Baku, Ljubljanu, Osijek i Szombathely. Ove sezone je još bolji.

- Nadam se da će u Osijeku biti približno ovome u Kopru. Barem postolje. A volio bih da u finalu bude i Marijo Možnik.

S Možnikom u autu

Čovjek koji mu je uzor, od kojeg je učio i koji ga je jučer došao gledati u Koper.

- Evo, s njim se vozim i kući. Nikad nismo imali dvojicu u finalu preče u Osijeku. Možda ovaj put bude tako. Iako, neće biti lako ni meni ni njemu, čeka nas gotovo ista konkurencija kao ovdje. Možda i jača. Ali ja sam spreman - poručio je Tin.

Linker
20. travanj 2024 08:46