CROPIX
TURNIR U OSTRAVI

SJAJAN REZULTAT! HRVATSKOJ UKUPNO 11 MEDALJA S JEDNOG NATJECANJA Još dva zlata i tri ekipne bronce za hrvatske paraolimpijce

Piše: HinaObjavljeno: 10. rujan 2017. 17:05

Četiri zlatna, srebrno i šest brončanih odličja osvojili su hrvatski predstavnici na Međunarodnom stolnoteniskom turniru za osobe s invaliditetom koji je u nedjelju završen u češkoj Ostravi.

Osvajačice srebrne medalje s POI u Rio de Janeireu Anđela Mužinić i Helena Dretar Karić potvrdile su dominaciju u ekipnoj konkurenciji pobijedivši u finalu sa 2-0 kombiniranu Slovačko-Rusku ekipu za koju su igrale Andrea Dolinar i Ekatarina Popova. U istoj kategoriji nastupila je ekipa za koju je igrala naša Jelena Šišić i Austrijanka Heike Koller koje su osvojile treće mjesto izgubivši u polufinalu od Andreeje Dolinar i Ekatarine Popove s 1-2.

U muškoj konkurenciji kategorije 4. Tomislav Špalj i Poljak Kriszstof Zylka bili su zlatni pobjedom nad Slovačkom ekipom u sastavu Andrej Meszarosz, Peter Mihalik i Boris Travnicek rezultatom 2-1.

U kategoriji 3 muški Nino Baša i Austrijanac Patrick Caha osvojili su treće mjesto izgubivši u polufinalu od ekipe za koju je igrao Poljak Mariusz Czerwinki i Amerikanac Jenson Van Emburgh s rezultatom 1-2.

Kategorija 6 muški- Vjekoslav Gregorović i Pavao Jozić osvojili su treće mjesto porazom u polufinalu od ekipe za koju su igrali Ukrajinac Miykhayla Popov i Čeh Daniel Horut s 1-2.

Ovaj turnir, na kojem je nastupilo 180 stolnotenisačica i stolnotenisača iz 26 zemalja, bila je posljednja provjera pred europsko prvenstvo koje će se krajem rujna održati u Laškom.

Linker
24. travanj 2024 02:02