Hrvatski savez za obaranje ruke
OBARANJE RUKE

SJAJNI KRIŽEVČANI SVJETSKI VICEPRVACI! Prvi puta u povijesti obaranja ruke na istom prvenstvu muž i žena drže titule svjetskih viceprvaka

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 08. rujan 2017. 21:12

Na 39. svjetskom prvenstvu u obaranju ruke koje se održava od 3.-11.9.2017. godine u Budimpešti najtrofejnija hrvatska obaračka obitelj, Dražen i Blaženka Kogl postigli su rezultate vrijedne svakog štovanja. Naime, Dražen je osvojio srebro u kategoriji mastera -70kg te tako potvrdio da je i sa 48 godina u svjetskom vrhu, dok mu se supruga Blaženka pridružila te po prvi puta osvojila titulu svjetske viceprvakinje u kategoriji mastera -60kg.

Predsjednik Hrvatskog saveza, Aleksandar Jakovac, ponosno napominje kako je ovo dokaz da se ulaganje velikih napora i truda u trening isplatio te kako je Savezu ovaj vrhunski rezultat križevačkih natjecatelja svakako poticaj za što bolju organizaciju europskog prvenstva, kojeg smo domaćini 2019. godine.

Također, svakako valja izdvojiti trećeg Križevčana, Luku Drokana, koji je osvojio jučer srebrnu medalju u kategoriji osoba s invaliditetom -70kg.

Hrvatski savez za obaranje ruke

Pogledajte snimku Draženove finalne borbe protiv Rusa te sami procijenite je li naš Dražen pobijedio prije nego što je sudac okrenut leđima vidio njegov faul.

Hrvatski savez za obaranje ruke

Protiv sudaca se ne može, napominje Dražen i dodaje da je zbog mira u kući i bolje da su on i Blaženka podijelili srebra.

Linker
20. travanj 2024 17:24