Damir Krajac / Hanza Media / CROPIX
MEDVEŠČAKOV DAVID COPPERFIELD

SKROMNI DIREKTOR KOJI U ZAGREBU RADI ČUDA 'Nije bitan novac, spremni smo za veliki uspjeh!'

HOKEJ NA LEDU Aaron Fox, glavni menadžer Medveščaka, kluba  s najmanjim budžetom u KHL-u, ali koji je sjajno otvorio sezonu
Piše: Dražen PinevićObjavljeno: 30. kolovoz 2016. 12:53

Biti direktor kluba u drugoj najjačoj ligi svijeta, kluba s najmanjim budžetom, ali koji svejedno teži igrati play-off, znači biti na neki način kao David Copperfield.

Aaron Fox je već stara kuka Medveščaka u tom smislu, ne opterećuje se realnostima koje mu nisu naklonjene i uvijek će u svemu pronaći nešto dobro.

- Nije bitan novac, brine me samo sportska strana. To je slična situacija kao i lani. Nemam utjecaj na budžet i ne želim previše o tome. No, recimo, kada bih komentirao, rekao bih da je ukupan klupski budžet manji, ali da je za trenere i igrače sve ostalo na istoj razini.

Atmosfera je jako bitna

Zadovoljni ste napravljenim izborom, on pokazuje odlične rezultate na početku sezone.

- Igrači koje smo zadržali su oni koji nam trebaju za dobru sezonu, ali i za atmosferu u svlačionici koja je jako bitna. Da bismo ih zadržali, bilo je borbe, ali težili smo takvoj skupini igrača i uspjeli smo. Start to najbolje pokazuje. Odluke su bile dobre.

Što je realno očekivati? Lani ste bili bez play-offa, a ove godine je budžet i manji.

- Na početku svake godine naš cilj je napasti vrh, jer ako se ne postavimo tako, ne možemo dosegnuti ništa. Bit će sigurno jako teška sezona, dugačka. Mislim da nemamo previše igrača, a ako bude ozljeda, to će sigurno utjecati na nas. No spremni smo za veći uspjeh. Pokazali smo da imamo srce, samo da je zdravlja...

Težite biti drugačiji, a to nije lako ostvariti

- Otkrili smo kako uspjeti u KHL-u. Neke ruske momčadi koje imaju budžete, imaju taktički drugačiji model. Mi želimo igrati brže. Oni se ne vole braniti, a mi volimo napadati. Tako smo igrali prve godine do play-offa, lani smo bili blizu, imali smo neke promjene koje su utjecale na nas. Nažalost, nismo mogli zadržati one koji su imali bolje ponude. Možda smo i mogli, no imati nezadovoljnog igrača zbog financija ne bi bilo pametno. Kad osjete da je trenutak za odlazak, oni će to učiniti. To je realnost - zaključio je Fox.

Linker
25. travanj 2024 07:19