REUTERS
'IMALI SU ODLIČAN RITAM'

SRBI SPORTSKI I KOREKTNO PRIZNALI DA SU IH BARAKUDE NADIGRALE 'Fizički su nas nadjačali, nisu posustajali, zaslužili su, stalno su tu, svaka im čast!'

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 28. srpanj 2017. 02:28

Hrvatska je u polufinalu Svjetskog prvenstva svladala Srbiju 12:11 i tako pobijedila najvećeg rivala nakon čak sedam godina 'posta'. Srpski igrači i izbornik podijeljeni su u osjećajima na kon susreta. Jedni krive suce, ali dio ih ipak priznaje kako je Hrvatska bila bolja i zasluženo pobijedila.

"Čestitam Hrvatskoj na zasluženoj pobjedi, fizički su nas nadjačali, a mi smo se loše branili sa igračem manje", rekao je nakon utakmice Savić i dodao: "Ipak, iz dana u dan, iz godine u godinu, ja ne znam pravila ove igre".

Andrija Prlainović bio je najopasniji igrač Srbije koji je večeras zabio šest golova.

"Nikako se nismo mogli obraniti kada smo trebali napraviti dva razlike. Nismo bili na nivou u obrani. Bilo je lakih golova koliko hoćeš, sigurno pet ili šest. Ostavljali smo ih u šansama odakle ne mogu promašiti. To je glavni razlog poraza. Zaslužili su, stalno su tu, svaka im čast na igri. Večeras su bili bolji. Moja igra je potpuno nepotrebna. Tri gola na kraju četvrtine je dekoncentracija, loše postavljanje, posebno kada smo bili svi u igri šest na šest. Njihov centar nam je dao dva gola s dva metra, to nismo navikli. Nije ovo tragično kada se sve vidi kako smo igrali", rekao je Prlainović na koga se nadovezao i Duško Pijetlović:

"Očekivano je da jednom padnemo. Nismo se nadali, nadali smo se osvajanju turnira. Pad je logičan, ali ovdje nismo ispoštivali golmane koji su ispaštali za naše odluke u obrani. Vjerujem i nadam se trećem mjestu. Svaki finiš četvrtina ih je vraćao u utakmicu. Ulazili smo izjednačeni u četvrtine. Gluposti su nas dovele do poraza. To je odlučilo i prije svega ono što smo radili u obrani."

"Prije svega, htio bih čestitati reprezentaciji Hrvatske. Zaslužili su pobjedu, nisu posustajali niti jednog trenutka, imali su odličan ritam. Pokušali su poremetiti naš ritam i u tome su uspjeli u određenim trenucima. Finiš utakmice ne bih komentarisao, ali to je sport i to moramo prihvatiti", dodao je Filip Filipović.

Linker
19. travanj 2024 20:51