Foto: Niksa Duper / CROPIX
FINALE U BUDIMPEŠTI

OVAJ PUT NIJE IŠLO! JUG ZAUSTAVLJEN U FINALU LIGE PRVAKA Apsolutni junak Szolnoka bio je vratar, obranama i provokacijama 'ubio' je Dubrovčane u pojam

Piše: HinaObjavljeno: 27. svibanj 2017. 17:47

Jug CO - Szolnok 5-10

JUG CO - Bijač, Macan 1, Fatović, Lončar 1, Joković 1, Garcia, Marković 2, Pavličević, Vrlić, Perrone, Benić, Obradović, Popadić.

SZOLNOK - Nagy, Gocić 1, Crousillat, Vamos 2, Jansik, Mezei, Aleksić 3, Younger, Prlainović 3 (2), Varga, Kiss 1, Fulop, Kardos.

PETERCI: Jug CO-, Szolnok 2/2.

REALIZACIJA IGRAČA VIŠE: Jug CO 11/4, Szolnok 8/3

--------------------------------------------------------

Vaterpolisti dubrovačkog Juga CO nisu uspjeli drugu godinu zaredom osvojiti naslov najbolje momčadi Europe jer ih je u subotu u finalnom dvoboju Final Sixa u Budimpešti pobijedio mađarski Szolnok s 10-5 (1-2, 5-2, 2-1, 2-0).

Nakon što su u četvrfinalu pobijedili grčki Olympijakos, a u polufinalu i osmerostrukog prvaka Europe talijanskog Pro Recca , odabranici trenera Vjekoslava Kobešćaka u finalnom su dvoboju pred prepunim tribinama na novom Duna Areni u Budimpešti na kojim se okupilo 9. 000 bučnih navijača izgubili uvjerljivo od mađarskog Szolnokija, kome je ovo prvi naslov prvaka Europe.

Od početak utakmice Mađari su zaigrali oštro u obrani, Jug je dobio prvu četvrtinu s 2-1, no sve ostale četvrtine pripale su Mađarima koji su imali više daleko snage od iscrpljenih Dubrovčana. Najbolji sastav Mađarske za kojeg igraju četiri reprezentativca Mađarske, tri Srbije, te po jedan iz Francuske i Australije nisu nijednog trenutka dali šansu Jugu, da se nakon zaostatka od 4-6 na poluvremenu vrate u igru. Junak dvoboja bio je mađarski vratar Viktor Nagy koji je obranio čak 13 šuteva, dok je Marko Bijač imao samo pet.

Treće mjesto na završnom turniru osvojili su vaterpolisti Pro Recca koji su sa 15-6 pobijedili mađarski Eger, dok je u dvoboju za peto mjesto Brescia svladala Olympiakos sa 8-5.

--------------------------------------------------------

JUG - SZOLNOK 5:10

4. ČETVRTINA

Mađari su posljednju četvrtinu odmah otvorili pogotkom Gocića i to s igračem više. Valja napomenuti kako je realizacija Szolnoka s igračem više 5/10. Do kraja četvrtine Szolnok je priveo rutinski utakmicu kraju, a posebno je briljirao vratar Mađara Nagy.

3. ČETVRTINA

Prlainović postiže prvi pogodak za Szolnok u nastavku i to iz peterca. Nije mogao Jug u nekoliko navrata postići pogodak u nastavku utakmice, a valja napomenuti kako je vratar Mađara, Nagy nakon svojih obrana počeo provocirati vaterpoliste Juga što mu svakako ne ide na čast. Ipak, tri minute prije kraja četvrtine Jug je ipak uspio zabiti preko Markovića. No, minnutu prije kraja četvrtine Aleksić očajnički poteže s desetak metara i šalje loptu u mrežu Juga za novih +3.

2. ČETVRTINA

Szolnoki je imao prvi napad, ali Dubrovčani su uspjeli uzeti loptu i povećati vodstvo preko Lončara, da bi Mađari odmah pozvali time-out. Smanjio je Szolnok odmah u idućem napadu preko Aleksića nakon sjajne asistencije Prlainovića.

Imali su Dubrovčani sjajnu priliku preko Lončara ponovno dići na +2, ali nevjerojatno je reagirao Nagy. Pokazao se to kao skup promašaj, jer, Aleksić je odmah u idućem napadu izjednačio na 3:3. Četiri minute prije kraja 2. četvrtine, Macan je nakon sjajne akcije Juga ostao sam na dva metra i poslao loptu u mrežu za novo vodstvo koje nije dugo trajalo jer je Prlainović s druge strane pretvorio peterac u pogodak, a nakon još jednog neiskorištenog napada Juga zabija i Vamos za prednost Szolnoka.

Nije Jug dobro odigrao obranu u završnici jer Szolnok je preko Vamosa minutu i pol prije kraja četvrtine digao na +2.

1. ČETVRTINA

Szolnok je prvi uspio postići pogodak u finalu i to preko Prlainovića, da bi Marković odmah u idućem napadu izjednačio rezultat na 1:1. Dugo nakon toga jedna i druga momčad nisu uspjele postići pogodak da bi Dubrovčani pred kraj prve četvrtine pozvali time-out koji je urodio plodom obzirom kako je Joković doveo Jug u prednost. Tim jee rezulatom zaključena i prva četvrtina.

-------------------------------------------------------------

Linker
18. travanj 2024 19:44