CROPIX
KAKO POSTATI VRATAR

VATERPOLISTI JUGA NAJAVILI JOŠ JEDNU FANTASTIČNU SEZONU, GLEDATELJE ODUŠEVIO POSEBAN POTEZ Stao sam na gol samo zato što sam bio najbliže

KAKO POSTATI VRATAR Paulo Obradović bio je vlasnik najvećeg pljeska u pobjedi Juga CO protiv Egera na startu Lige prvaka
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 02. prosinac 2016. 12:03

Prvak je krenuo onako kako i dolikuje prvaku, pobijedio je u 1. kolu Lige prvaka. Bila je to 17. Jugova utakmica u nizu bez poraza. Bio je to i prvi pravi teški ispit jer dosadašnjih šest susreta u Regionalnoj ligi spadaju u domenu “druge lige”.

Nije bilo straha uoči utakmice, ali bilo je nervoze jer Eger je odlična momčad koja je došavši u Dubrovnik najavila pobjedu, a jugaši nisu točno znali gdje su i s kakvom formom raspolažu. Odigrana je na kraju vrhunska obrana, uostalom, primljeno je samo šest golova.

Gledatelja je - za kvalitetu utakmice i Ligu prvaka - bilo malo (nešto više od 500), ali tako je to, ne može se svaki dan “jesti pečeno meso i torta”. Zasiti se čovjek i najboljih delicija. Možda bi Jug trebao početi igrati slabije i gubiti utakmice jer 17 susreta bez poraza više ne budi strasti.

Zaustavio ‘snajperista’

Kod domaćina sve uobičajeno, ili bolje, ništa novoga što se već nije vidjelo: Perrone je zabio četiri, Joković i Garcija po dva, Bijač je nastavio gdje je stao na OI u Riju, dakle odličan, centri moćni...

Ipak, novost je da je Paulo Obradović završio na golu i zabilježio obranu s igračem manje. Glumeći Marka Bijača obranio je udarac vrhunskom ‘snajperistu’ Norbertu Hošnjanskom, olimpijskom pobjedniku iz Pekinga 2008. i svjetskom prvaku iz Barcelone 2013. u mat-situaciji s igračem manje.

- Pomalo smiješna situacija, isključen je Bijač, a ja sam bio nekako najbliži. Inače, volim braniti, u tome sam uživao kao mlađi. Dobro, obranio sam udarac vrhunskom igraču, lijevo nisko. Svakako je bio lijep osjećaj dobiti pljesak gledališta za nešto novo, za nešto što dosada nisi učinio - kazat će Obradović.

- No najvažnije je da smo pobijedili, u ovoj skupini bitan će biti svaki bod. Malo smo ušli nervozno jer ni sami nismo znali gdje smo. Sve u svemu, više sam nego zadovoljan. Dobro, oni nisu imali Haraija, ali to nije bio naš problem - rekao je Paulo Obradović, kojeg smo pronašli točno pri slijetanju zrakoplova iz Dubrovnika na pisti na Plesu.

U ranijim poslijepodnevnim satima Jugova je momčad već bila na novom zadatku, ususret Kupu Hrvatske. Takav će biti Jugov prosinac: utakmica - putovanje - utakmica. U 22 dana 11 susreta.

- Protiv Mladosti smo favoriti, i to izraziti - zaključio je novi Jugov “vratar” Paulo Obradović s najavom Kup-utakmice u Zagrebu.

Linker
18. travanj 2024 20:59