VK Jug
REGIONALNA LIGA

VELIKI DERBI HUMANITARNOG KARAKTERA Prihod od ulaznica u okršaju Mladosti i Juga za liječenje bolesne djevojčice

Piše: HinaObjavljeno: 20. veljača 2017. 17:04

Prihod od prodaje ulaznica za derbi utakmicu 13. kola Regionalne vaterpolske lige između Mladosti i dubrovačkog Juga CO, koja će se u srijedu 22. veljače igrati u Zagrebu, donirat će se za liječenje devetogodišnje djevojčice Tonke Jerković.

"Utakmica protiv Jug CO bit će posebna po tome što će sav prihod od prodaje ulaznica koje se na blagajni bazena Mladost mogu kupiti po simboličnoj cijeni od 20 kuna biti doniran za liječenje devetogodišnje Tonke Jerković kojoj je nakon moždanog udara uzrokovanog iznimno rijetkom i teškom bolesti krvnih žila Moyamoya potrebna adekvatna liječnička skrb za olakšavanje oporavka i nastavak liječenja", kazao je u ponedjeljak na konferenciji za novinare v.d direktora Mladosti Milorad Damjanić.

Tonka Jerković kći je dugogodišnjeg prvotimca Mladosti i hrvatskog reprezentativca Vedrana Jerkovića, preživjela je dva moždana udara. Posebno težak bio je drugi nakon kojeg je djevojčica ostala potpuno nepokretna, bez mogućnosti govora, gutanja, žvakanja i ostalih funkcija. Tonki je dijagnosticirana iznimno rijetka bolest krvinih žila u mozgu moyamoya.

"Tonka se trenutno nalazi u poliklinici Glavić u Dubrovniku jedinoj u Hrvatskoj koja posjeduje uređaj pod nazivom Lokomat koji jedini, dokazano pomaže u oporavku nepokretnih osoba nakon moždanog udara. Moram posebno zahvaliti čelnicima Jug CO od predsjednika Jakobušića, preko sportskog direktora Kržića do trenera i mog bivšeg suigrača Vjekoslava Kobešćaka koji su od trenutka otkad su saznali da je Tonka na oporavku u Dubrovniku do danas bili prava potpora mojoj kćerki i cjelokupnoj obitelji", kazao je Vedran Jerković koji je u Mladosti igrao od 1995. do 1999. godine te nakon povratka iz Italije i Španjolske od 2004. do 2006. godine, a nastupio je i za reprezentaciju na EP 1999. godine u Firenci gdje je Hrvatska osvojila srebrno odličje.

"Želimo da što više gledatelja dođe na našu utakmicu s Jugom u kojoj su Dubrovčani apsolutni favoriti, ali nama će dobro doći kao priprema za subotnji ogled u Rijeci protiv Primorja koji bi u mnogome mogao odrediti našu poziciju u doigravanju u Regionalnoj ligi kao i u hrvatskom prvenstvu", kazao je trener Mladosti Ratko Štritof, a sa njime se složio i kapetan momčadi Ivan Milaković koji smatra da u utakmici s aktualnim prvakom Europe ne treba gledati na rezultat nego nastojati da mlada momčad Mladosti pruži što bolji otpor Jugu.

"Utakmica protiv Juga bit će idealna prigoda da uigramo mladu momčad, a pozivam sve navijače da dođi na bazen jer će ova utakmica biti darovnog karaktera", rekao je nekada najbolji vratar svijeta Fran Vićan.

Linker
24. travanj 2024 19:43