REUTERS/Damir Sagolj
ZNA SE ŠTO JE CILJ

ŽDRIJEB SVJETSKOG PRVENSTVA U VATERPOLU Hrvatska saznala protivnike: 'Na prvi pogled izgleda da smo apsolutni favoriti...'

Piše: HinaObjavljeno: 24. veljača 2017. 15:35

Hrvatska vaterpolska reprezentacija će na Svjetskom prvenstvu u Budimpešti od 17. do 29. srpnja ove godine igrati u skupini D, a suparnici izabranicima Ivice Tucka bit će SAD, Rusija i Japan, odlučeno je ždrijebom koji je održan u petak u mađarskom glavnom gradu.

Hrvatski vaterpolisti, koji će u Budimpešti braniti naslov svjetskih doprvaka iz Kazanja, bili su u prvoj jakosnoj skupini zajedno s reprezentacijom Srbije, koja će braniti naslov osvojen prije dvije godine, te reprezentacijama Italije i Crne Gore.

Srbija je u skupini C sa Španjolskom Grčkom i Južnoafričkom Republikom. Italija je u skupini B s Mađarskom, Francuskom i Australijom, a u skupini A su Crna Gora, Brazil, Kazahstan i Kanada.

U prvoj utakmici naša će reprezentacija 17. srpnja igrati protiv reprezentacije SAD-a u 20.10 sati. Slijedi sraz s ruskom reprezentacijom 19. srpnja u 17.30 sati te 21. srpnja u 13.30 sati dvoboj protiv japanske reprezentacije.

"Na prvu izgleda kao da smo dobili skupinu u kojoj smo apsolutni favoriti za osvajanje 1. mjesta, no moramo biti itekako oprezni i protiv reprezentacije SAD-a, koja spada u grupu težih protivnika, ali i reprezentacija Rusije i Japana, koje pokazuju sve kvalitetnije igre. Međutim, s obzirom na to da naš krajnji cilj nije četvrtfinale već puno više od toga, a u kasnijem ždrijebanju nas već od četvrtfinala potencijalno očekuju Mađari ili Talijani, pa preko polufinala eventualno Srbija, onda možemo reći da smo, ako rezultati budu očekivani, izvukli najteži mogući put. No mi svoj cilj znamo, kvalitetu imamo i dati ćemo sve od sebe da osvojimo medalju", prokomentirao je ždrijeb izbornik hrvatske reprezentacije Ivica Tucak.

Ujedno, u petak su izvučene i skupine Svjetskog juniorskog prvenstva koje će se održati od 5. do13. kolovoza u Beogradu. Hrvatska U-20 juniorska reprezentacija našla se u skupini B s reprezentacijama Nizozemske, drugoplasiranom ekipom iz američkih kvalifikacija, Španjolskom i Japanom.

Linker
19. travanj 2024 01:48