SAMO U HRVATSKOJ

ZLATNI HRVATSKI OLIMPIJAC OGORČEN ZBOG USPOREDBE SA SLAVNIM PIJANCEM Evo kako je odgovorio na prozivke: 'To je moj privatni život, iako nije istina..'

NIKOLAJ PEŠALOV - HDS 3. DIO Olimpijski pobjednik ogorčen je na usporedbe s Mattijem Nykänenom, slavnim finskim skijašem skakačem, ali i alkoholičarom sklonom skandalima
Piše: Davor BurazinObjavljeno: 07. travanj 2017. 14:20

Nikolaj Pešalov se ne osjeća dobro, pogođen je u srce i dušu nakon riječi predsjednika Hrvatskog dizačkog saveza Damijana Krkleca, kojima je stavljen u istu rečenicu s notornim alkoholičarom Mattijem Nykänenom. Da je samo alkohol u pitanju, još nekako, ali slavni Finac, četverostruki olimpijski pobjednik u skijaškim skokovima, pravi je “troublemaker”, čovjek koji upada iz nevolje u nevolju i tihi Pešalov se ježi od usporedbi s njim, smatra da to ničim nije zaslužio.

- Jednom olimpijski pobjednik, uvijek olimpijski pobjednik. Tako piše, tako se smatra svakoga tko osvoji zlato na olimpijskim igrama. Možeš biti bivši svjetski ili europski prvak, no uvijek ostaješ olimpijski pobjednik - rekao je u uvodu Pešalov.

Govorim samo istinu

- Otkako sam došao u Hrvatsku, imao sam jedan prometni prekršaj, zapravo upozorenje jer sam prekasno stao na pješačkom prijelazu. Imao sam tu nesreću da je iza mene bila policija i da je jedna gospođa taman ugazila na “zebru”. Stao sam na vrijeme, ali kotači su mi bili na pješačkom prijelazu.

Cropix/Jakov Prkic
Cropix/Jakov Prkic

Ne pravda se, samo iznosi činjenice. Zbog alkoholizma nigdje nije zapisan i jasno je da ga bole aluzije na pijančevanje.

- Što i da jesam? To je moj privatni život, iako nije istina. Reći ću samo da sam za vrijeme priprema za olimpijske igre i razna prvenstva nakon treninga, masaža i sauna, tko zna čega, poslije svega sjeo i popio jedno do dva piva. Kako to tada nikome nije smetalo? Zar da sada pričam da sam nakon osvojenog zlata u Sydneyu, kad se u Hrvatskoj kući popilo vina, neke ljude nosio na ramenima na drugi kat?

Da je ogorčen, ne moramo valjda ni pisati.

- Nikada se ni s kim nisam posvađao. I sve što sam govorio bila je istina. Kad god bih nekoga sreo, pozdravio bih ga. Drugi su okretali glave i pretvarali se da tipkaju po mobitelu.

Želio je demantirati još neke stvari.

- Ostao sam bez posla izbornika juniorske reprezentacije 2014, Savez me nije nakon toga nije uvrstio na popis prema HOO-u. Što je najgore, s nekoliko mjeseci zakašnjenja sam obaviješten da sam bez posla. Izgubio sam sva prava na Zavodu za zapošljavanje. Trener u klubu bio sam samo kad sam stigao u Split 1997, računao sam da sam završio karijeru, ali kad sam se ponovo aktivirao, jasno je da nisam mogao raditi dvije stvari.

Nisu me više zvali

Demantirao je i da nije htio biti sudac, odnosno, da se nije pojavio na dva natjecanja.

- Bio sam u Izraelu 2014, tamo ne bih mogao otići na svoju ruku, nego samo ako me Savez prijavio. Sudio sam i na Europskom kupu u Splitu. Poslije me više nitko nije tražio.

Toliko od Pešalova.

Hrvatski dizački savez najavio je, pak, konferenciju za medije nakon završetka Europskog prvenstva. Datum i mjesto održavanja za sada nisu poznati, no, jedna od tema će biti i odnos s Nikolajem Pešalovom. Stoga se pripremite na još nastavak ove nevesele sapunice.

Linker
14. travanj 2024 21:41