Screenshot: YouTube
POSTAO OMILJEN U PAR MJESECI

ALEN HALILOVIĆ DAO SAVJET KARIJERE PREPOROĐENOM VATRENOM 'Ovdje sam postao bolji, a najbolje tek dolazi'

Piše: HinaObjavljeno: 30. rujan 2016. 15:10

Hrvatski reprezentativni napadač Duje Čop (26), koji je u prvih šest kola španjolskog prvenstva zabio tri gola za Sporting iz Gijona, rekao je kako mu je Alen Halilović savjetovao da dođe u klub sa sjevera Španjolske u kojem je postao bolji igrač nego je bio.

“Kada sam prvi put razgovarao sa sportskim direktorom Sportinga nisam mislio da ću doći”, rekao je Čop u razgovoru za televiziju španjolske nogometne lige. “No razgovarao sam s njim te mi je iznio Sportingov plan za iduće dvije do tri godine. On je ozbiljna osoba koja s ovim klubom želi napraviti velike stvari pa sam došao pomoći”.

Čop je ljetos došao na jednogodišnju posudbu iz talijanskog Cagliarija, a na kraju sezone Sporting ima mogućnost otkupa njegovog ugovora za 3,5 milijuna eura. Prošle sezone je za crveno-bijele iz Gijona igrao mladi hrvatski reprezentativac Alen Halilović (20).

“On je bio izuzetno sretan životom ovdje, govorio mi je kako dobre navijače ima Sporting pa kada mi se otvorila ova mogućnost već sam znao pozitivne stvari o gradu Gijonu, regiji Asturiji te Sportingu”, rekao je Čop. “Moje impresije su bile još bolje nakon prvih mjesec dana. Ovaj klub ima sve što ima bilo koji veliki klub – dobar teren, velike navijače, odličnu atmosferu – pa uživam u svakom trenutku”, dodao je.

Čop je u prvih šest kola postigao tri pogotka, po jedan Athletic Bilbau, Leganesu i Celti Vigo te je upisao i jednu asistenciju. Dva puta je bio precizan s bijele točke.

“Ovaj nivo je viši u odnosu na onaj u Hrvatskoj gdje sam bio najbolji strijelac. Iako ne zabijam toliko golova vjerujem da sam postao bolji igrač”, rekao je nekadašnji napadač zagrebačkog Dinama i splitskog Hajduka. Osvrnuo se i na aktualnog trenera Abelarda Fernándeza.

“Dobra je osoba, s njim razgovaramo o normalnim stvarima, te stvara pozitivno ozračje. Ima jasne ideje što mi se sviđa”, napomenuo je.

Sporting se prošle sezone spasio ispadanja u drugu ligu u posljednjem kolu. Sada se nalazi na 14. mjestu među 20 klubova.

“Imamo trinaest novih igrača pa je teško početi sezonu dobro, no ipak smo uspjeli u tome. Uvjeren sam da ćemo napredovati te da najbolje tek dolazi”, istaknuo je. “Ostanak u prvoj ligi je primarni cilj a kada njega ostvarimo moći ćemo razmišljati o drugim izazovima”.

Linker
20. travanj 2024 10:19