Na fotografiji: Sandra Paovic, Nataša Skočilović.
 Ronald Gorsic / CROPIX
PARAOLIMPIJSKE IGRE

PAOVIĆ NAJAVILA 'Ako odigram onako kao do sada vjerujem u svoje prvo paraolimpijsko zlato'

Piše: HinaObjavljeno: 31. kolovoz 2016. 16:23

U srijedu ujutro je iz Međunarodne zračne luke Zagreb otputovao prvi dio hrvatske paraolimpijske reprezentacije koja će od 7. do 18. rujna nastupiti na 15. Ljetnim paraolimpijskim igrama u Rio de Janeiru, a proslavljena stolnotenisačica Sandra Paović je uoči odlaska najavila pohod na svoje prvo paraolimpijsko zlato.

"Odlično sam odradila pripreme za Paraolimpijske igre. Hvala dragom Bogu da me zdravlje dobro služi i vjerujem da će tako biti i u Riju. Ako odigram onako kako sam do sada igrala, vjerujem u svoje prvo paraolimpijsko zlato", izjavila jedna od najboljih svjetskih paraolimpijski u stolnom tenisu.

No, Sandra je svjesna da će u Riju imati snažnu konkurenciju.

"Naravno da svaki novi dan nosi svoje i sigurno neće biti lako. Proučila sam svoje konkurentice, a imam još osam dana vremena da još jednom sve dobro proanaliziram i da ništa ne prepustim slučaju. Naravno da je na meni velika odgovornost, ali imam dovoljno iskustva da sve to nadvladam i da ostvarim svoj san i postanem paraolimpijska pobjednica. Nije to lako, ali jedva čekam da počnem igrati", zaključila je Sandra Paović.

Emil Gubica, izbornik hrvatske stolnoteniske reprezentacije istaknuo je da su naše četiri stolnotenisačice naporno protekla četiri mjeseca trenirale u Zagrebu, slovenskom Laškom i poljskoj Visli te da su u odličnoj formi.

"Sportski je nadati se da ćemo donijeti prva paraolimpijska odličja za hrvatski stolni tenis", optimistično je najavio Gubica.

Hrvatska atletska reprezentacija i ovog je puta najbrojnija na paraolimpijskim igrama s čak jedanaest sportaša, a izbornik Tomislav Krističević smatra da rezultati neće ovisiti samo o hrvatskim reprezentativcima, već i o konkurentima iz više od 170 zemalja.

"Očekujem izuzetno kvalitetne rezultate, a svoj optimizam temeljim na uspjesima koje su naši atletičari u ovoj godini ostvarili. Svi su zdravi i odlično su se pripremili, a to je najvažnije", rekao je izbornik Krističević te dodao:

"Iako nam ide na ruku suspenzija ruske reprezentacije, to me čini izuzetno žalosnim, ali zasigurno će atletski dio natjecanja biti na visokom nivou. Očekujem da osvajači svjetskih i europskih medalja potvrde svoju kvalitetu, a to su prije svih Branimir Budetić, Zoran Talić, Mikela Ristoski i naša nova zvijezda Velimir Šandor koji je u proteklih godinu dana osvojio svjetsku broncu i europsko srebro."

Linker
24. travanj 2024 00:27