REUTERS/Marko Djurica
RUKOMETNA SAPUNICA

ALILOVIĆ PROGOVORIO O 'KONTROVERZNOM SASTANKU S LINOM ČERVAROM' 'Nikad nikome nisam rekao da se vraćam u reprezentaciju'

RUKOMETNA SAPUNICA Uobičajeni susret Line Červara sa Sulićem i Alilovićem postao je neočekivana priča
Piše: Dražen PinevićObjavljeno: 06. veljača 2017. 23:17

Slike su nastale ispred Terma u Veszpremu. To je mjesto gdje Veszprem ugošćuje protivnike i gdje sam ide u karantenu prije utakmica, a u subotu im je gost bio Metalurg. No, kada su na slici tek nekoliko dana nakon smjene kompletnog stručnog stožera hrvatske reprezentacije, “uhvaćeni” Lino Červar, Renato Sulić, Marko Kopljar i Mirko Alilović, jasno je da je to postala tema. Kakva će tek biti u srijedu kad Zagreb u Skoplju igra protiv Metalurga, ili u petak kad će se zagrebašima u Skoplju pridružiti kompletno vodstvo s po mnogima najvažnijim igračem Zoranom Gobcem.

A još ako se Gobac sretne sa Červarom... Paparazzi u Skoplju su već na svojim mjestima, no, ne bismo rekli da se radi o senzaciji i da će o tom sastanku ovisiti bilo što, kakav god da on bude.

Što o sastanku u Veszpremu kaže Mirko Alilović?

- Prvo, u dobrim sam odnosima s Linom oduvijek, došli smo se pozdraviti svi, nikakvog sastanka nije bilo i ne znam što je tu čudno. A što se tiče toga da se vraćam u reprezentaciju, to nikad nikome nisam rekao. Rekao sam samo da je sve otvoreno i da sam spreman porazgovarati s novim izbornikom ako on procijeni da me treba. To je sve - kaže Mirko.

Renato Sulić samo je kratko poručio:

- Nemam komentara, baš nikakvog. Nije trenutak... Ne, ne, ni rečenica.

Červar još nije izbornik, Sulić je svoje rekao davno i vjerojatno ne vidi ništa loše u tome da se dođe pozdraviti s negdašnjim trenerom, jer to učini svaki puta, a ovih godina otkad je Veszprem SEHA ligaš to se događalo često.

Vjerojatno ste primijetili povećan broj igračkih ponuda za buduću selekciju, no, jedno je sigurno - to nije povezano sa smjenom stožera, nego s činjenicom da smo domaćini Eura za godinu dana i sigurno bi svaki igrač želio biti sudionik te priče. Reprezentacija nije stvar koja se bira, reprezentacija je ta koja bira. I sigurno je da tko god bude nasljednik Željka Babića, imat će pravo birati, baš kao što je imao i Babić.

S kim će se Lino naći u utorak navečer, ili u srijedu ujutro, ili u petak navečer, ili subotu ujutro... S kim god, teško da će to presuditi. Lino sigurno ima konce u rukama, ima posao u Makedoniji, točnije, dva posla i sam odlučuje o svemu.

A konačnu odluku donosi vodstvo HRS-a, kako je rekao predsjednik Grahovac, u roku mjesec dana. To znači, imat ćemo izbornika koji se bavi isključivo reprezentacijom jer puno je posla do Eura.

Linker
03. srpanj 2024 02:57