Goran Sebelic / Hanza Media / Hanza Media
OPERACIJA FRANCUSKA

BABIĆ U PROBLEMIMA, TKO ĆE IĆI NA SP? Hrvatska slavila, ali...: 'Nisam zadovoljan, previše je problema i nismo mogli vidjeti stvari koje smo željeli'

Piše: Dražen PinevićObjavljeno: 09. siječanj 2017. 23:38

Sa dvije pobjede i naslovom HEP Croatia cupa Hrvatska polazi na SP u Francusku. Kojih 16, teško je dokučiti dok izbornik Bbaić ne objavi odluku sutra, jer bilo je i izvedbi koje su zaljuljale sigurne stvari. Osim toga zabrinjava ozljeda Mandalinića, Duvnjak se zagrijavao, ali nije igrao, možda i bolje, a nije bilo ni Filipa Ivića i Stepančića. Prvi je imao predah jer je imao najviše minuta prvi dan, a drugi da preostala dva ljevaka odluče neke stvari, možda.

Drugi protivnik u dva dana bila je Crna Gora, reprezentacija koja ima dobar potencijal, ali neće na SP u Francusku. Vidjeli smo dosljednost u koncepciji igranja 5-1, prvo je to bilo sa Cindrićem, pa s Jotićem, a iza su se mijenjali svi osim Gojuna. Crnogorci su malo sporiji od Tunižana, nemaju srednjeg koji vidi kao Tunis, pa je to izgledalo bolje, no ne i savršeno.

Puno isprobano, puno sakriveno, puno viđeno. A evo što nakon svega u Umagu kaže Željko Babić:

- Nisam zadovoljan, previše je problema i nismo mogli vidjeti dosta stvari koje smo željeli. Duvnjak još ne može igrati, Mandalinić je ozlijeđen, problema imaju Mamić i Stepančić koji nije igrao, tako da se ne možemo pohvaliti.

Najbolji dio je bila obrana.

- Tih 6-0 sa Musom i Gojunom koji to igraju u klubovima, pa kada još dođe Duvnjak, mislim da je i Šebetić u drugom dijelu pokazao dosta u obrani 6-0. No, moram reći i da je realizacija nije dobra.

Pokazao se Šime Ivić.

- Za mene je napravio neke greške koje u reprezentaciji nisu dopuštene. Kriteriji igranja u klubu i u reprezentaciji su različiti i to svaki mora shvatiti. I težiti višem, ako želi igrati u reprezentaciji. To se vidjelo na utakmici. To je moje mišljenje.

Linker
18. travanj 2024 07:32