Foto: Ante Cizmic / CROPIX
SJAJNA UVERTIRA

BABIĆ UOČI VELIKOG DERBIJA JASNO PORUČIO 'Nemam vremena za ikakvo kalkuliranje. Njemačka? Odigrat ćemo jako dobro, a hoće li biti dovoljno ne znam'

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 19. siječanj 2017. 00:01

Hrvatska je u svom četvrtom nastupu na Svjetskom prvenstvu u Francuskoj ostvarila i četvrtu pobjedu. Čile je 'pao' rezultatom 37:22, a iako je pobjeda bila uvjerljiva izbornik Željko Babić istaknuo je kako je to moglo biti i bolje.

"Bilo je dobro večeras, ali ima tu još stvari koje moramo popraviti. Fali nam brzine u kretnjama", rekao je Babić pa ipak pohvalio mlade snage hrvatske reprezentacije:

"Ovi su igrači naša budućnost i večeras su sjajno pokazali da na njih možemo računati. Vrlo brzo će ti isti igrači biti glavni i dominirat će europskim i svjetskim rukometom", rekao je Babić pa najavio utakmicu s Nijemcima:

"Sigurno da će s Nijemcima biti odlična utakmica jer nismo igrali dugo s njima. Znam da ćemo mi odigrati jako dobro, a hoće li to biti dovoljno ne znam, vidjet ćemo."

Osvrnuo se Babić i na sve glasnije špekulacije o tome kako bi nam možda bolje odgovarao i poraz protiv Njemačke jer bi tako najvjerojatnije izbjegnuli Francusku u polufinalu.

"Ja ne znam ništa o kalkulacijama, nemam vremena za ikakvo kalkuliranje", kratko i jasno je poručio hrvatski izbornik i najavio lov na prvo mjesto u skupini.

"Nadali smo se takvoj utakmici. Bili smo jako oprezni jer je Čile pobijedio Bjelorusiju. Bilo je lakše od očekivanog. rastrčali smo se i nazabijali lakih pogodaka, iako ima stvari koje možemo popraviti", zaključio je izbornik.

Luka Stepančić nakon susreta je rekao: "Sigurno je da će trebati četiri ili pet raspoloženih igrača za utakmice koje slijede. Protiv Nijemaca moramo puno bolju obranu igrati. Ja se dižem i sigurno da ova ekipa može dobiti još više od mene".

Kalkulacije?

"Nema ih. Ne znam koja ekipa može ići u neku utakmicu da bi izgubila".

Kako protiv Njemačke?

"Bjelorusi su nam pokazali kako protiv njih. Mislim da možemo brzim rukometom protiv njih, a prvenstveno našom obranom".

"Nakon prve utakmice protiv Saudijske Arabije smo vidjeli da nema lake utakmice. Pripremali smo se cijeli dan za njih cijeli dan, sproveli plan u djelo i zaustavili ih", komentirao je nakon susreta Tin Kontrec.

Linker
23. travanj 2024 22:32