Nenad Šoštarić
 Damir Krajac / CROPIX
SVE SU SPREMNE I ZDRAVE

BORBA ZA EUROPSKO PRVENSTVO Hrvatske rukometašice otputovale u Ukrajinu na drugi kvalifikacijski susret za plasman na EP

Piše: HinaObjavljeno: 30. rujan 2017. 13:00

Hrvatska ženska rukometna reprezentacija otputovala je u Sumi gdje ih sutra čeka drugi kvalifikacijski susret u borbi za plasman na Europsko prvenstvo 2018. protiv Ukrajine.

Nakon prvog kvalifikacijskog susreta protiv Švicarske, u kojem su slavile sa 32-28, izabranice izbornika Nenada Šoštarića odradile su još tri treninga u Zagrebu prije odlaska u Ukrajinu.

Ukrajina je u prvom kolu uvjerljivo poražena od Norveške (22-35) i sada ima motivaciju da pred domaćom publikom vrati dva boda.

Izbornik Nenad Šoštarić odmah nakon utakmice protiv Švicarske krenuo je analizirati Ukrajinu, a poznaje i njihove igračice.

"Ono što je najvažnije je to da djevojke nakon utakmice s Ukrajinom ostanu sve zdrave. Što se tiče samih priprema, trajale su šest dana i u tih šest dana imali smo šest zajedničkih treninga i utakmicu protiv Švicarske. Zadnja dva dana smo se pripremali za Ukrajinu. Gledali smo njihovu zadnju utakmicu protiv Norveške u kvalifikacijama. Kvalitetna i iskusna reprezentacija. Imaju mnogo igračica koje igraju van Ukrajine i s time dobivaju određenu kvalitetu. Imamo osnovnu filozofiju, a to je da idemo napraviti najbolji mogući rezultat. Idemo pobijediti i napraviti šansu da ova generacija ima mogućnost doći na EP i pokazati se na velikom natjecanju", izjavio je Šoštarić, osvrćući se ukratko na pripreme.

"Očekujemo pozitivan ishod u Ukrajini. Nakon Švicarske imale smo dva dana za pripremu. Gledali smo videe Ukrajine, a izbornik Šoštarić s trenericom Petikom nas taktički dobro pripremaju. Pokušat ćemo dati sve od sebe iako smo mlada ekipa. Pokušat ćemo posložiti sve kockice koje su nam nedostajale u prvom kvalifikacijskom susretu. Kao prvi sportaši ne odustajemo od pobjede, idemo po to i nadam se da ćemo osvojiti dva boda", rekla je kapetanica reprezentacije Anete Benko.

Utakmica je na rasporedu 1. listopada u 18,00 sati po hrvatskom vremenu. Pobjeda nad Ukrajinom bila bi mali korak prema završnom cilju, a to je plasman na Europsko prvenstvo.

"Imali smo malo vremena da se pripremimo, ali smo dali sve od sebe. Na nama je da budemo agresivne i borbene u obrani što nam je nedostajalo u utakmici protiv Švicarske. Također, moramo više obraćati pozornost na sebe, a tek onda na Ukrajinu Sve je na nama. Mislim da ova ekipa ima u sebi ono što je potrebno za pobjedu i nadam se da ćemo to dokazati", za kraj je dodala Marina Glavan, lijevi vanjski reprezentacije.

Linker
19. travanj 2024 05:40