CROPIX
HRVATSKE 'CRNE RUPE'

DUVNJAK UPOZORAVA Odigrali smo fantastično prvo poluvrijeme, ali onakve stvari nam se ne smiju događati. Protiv Španjolske bi nas to moglo koštati

POGLED IZ HRVATSKE REPREZENTACIJE U danu kad su ispala dva velika favorita za postolje, naši su igrači svoj posao protiv Egipta dobro obavili
Piše: Dražen PinevićObjavljeno: 23. siječanj 2017. 12:24

Samokritika je najvažnija stvar, čak i u trenucima dok te svi slave. Naše rukometaše slavimo s razlogom jer četvrtfinale SP-a nije uobičajena stvar u našim sportskim okvirima. Igrat ćemo za polufinale protiv Španjolske, Danska je ispala s puta, Njemačka je kod kuće... Svašta se događa od nedjelje.

- I nova frizura, specijalno za Montpellier ˝- kaže Željko Musa, koji je odradio lavovski posao u obrani, koja je bila ključ pobjede.

- Mislim da treba gledati pozitivno, da smo odigrali dobru i borbenu utakmicu, da je obrana bila ta koja nas je pokretala i samo tako trebamo nastaviti. Ovo je u nekim stvarima mlada momčad, koja s ovakvim pobjedama raste. Ja sam zadovoljan. Pobjeda je najvažnija. Naravno, ima i stvari koje treba popraviti.

Najboljih 30 minuta

Domagoj Duvnjak dirigirao je igrom, efikasnost mu nije na visini, no, dok je on unutra, mi smo nekako mirniji.


Croatia - Egypt Handball WM Frankreich 2017

Gdje je bio Duvnjak početkom drugog poluvremena?

- Ne znam.

Dobro, pobijedili smo.

- Jesmo, to je najvažnije. Mislim da smo odigrali fantastično prvo poluvrijeme i da je to bilo naših najboljih 30 minuta dosad.

Napad nije bio tako dobar kao obrana, opća je konstatacija?

- Napad ima još puno prostora za bolje, to je sigurno. Izgubili smo kontrolu, Egipat nam se približio, takve nam se stvari ne smiju događati, mislim da opet nismo zabili gol deset minuta. Protiv jakih protivnika kao što je Španjolska to bi nas sigurno moglo skuplje koštati.

Dvije riječi o Španjolcima.

- Malo su drukčiji s novim trenerom, ali suština je ista. Sigurno da moramo zatvoriti Aguinagaldea. Oni su iskusna momčad, s kojim će biti puno teže.

Luka Cindrić odigrao je dobru utakmicu, našao je prolaz kroz Egipćane...

- Obrana nas je povukla do pobjede. Igrom “sedam na šest” smo smirili njihovu agresivnost i vratili kontrolu igre.

Zašto je Luka Cindrić gubi kada nema Duvnjaka?

- Dobro pitanje, tražim odgovor i ja. Nedostaje nam discipline i koncentracije, nekad i previše, crne rupe nam se ponavljaju. S obzirom na to da nismo skupa često, s vremenom će biti bolje, uvjeren sam.

Zlatko Horvat klasično je svoj posao odradio kao “vurica”.

- Očekivali smo baš ovakvu utakmicu. Puno kontakta, teško za igrati i nakon ovoga je najvažnije da smo pobijedili. Dogodilo nam se da nas Egipat ulovi praktički za četiri minute dekoncentracije u nastavku, što se ne smije događati. Vjerujem u bolju igru posebno u napadu, trebat će nam u utakmici sa Španjolcima.

Ivan Pešić bio je junak susreta.

- Na svježinu, ha, ha, ha. Bilo je dobro, posebno u prvom dijelu, a onda smo imali crnu rupu, među svima i ja. Izvadila me jedna obrana s krila i onaj sedmerac ElAhmaru u važnim trenucima. Nezgodan je s njim je bilo dosta problema u nastavku, ali je sve dobro ispalo.

Je li debi bio očekivan?

- Ništa neočekivano, tu sam da branim i pomognem. Nije me ništa iznenadilo. Što treba napraviti, napravit ćemo.

Morate igrati bolje?

- To znamo, učinit ćemo sve da bude tako.

I za kraj Manuel Štrlek, kojem nije išlo kako smo navikli, ali bez zamjerke jer nitko nije savršen.

- U situaciji kada favoriti ispadaju, prolazak je odličan rezultat. Igrat ćemo protiv Španjolaca, moramo biti napadački bolji, obrana je bila OK i sada to treba zadržati.

Linker
20. travanj 2024 16:07