CROPIX
NE ZNAŠ GDJE JE TEŽE

EVO KAKVA SE SUDBINA SPREMA HRVATSKOJ NA SVJETSKOM PRVENSTVU Samo je jedan način da izbjegnemo Karabatića - prije velikog finala!

Brojem 2 u skupini izbjegavamo Francusku u polufinalu
Piše: Kristina LeovacObjavljeno: 18. siječanj 2017. 15:38

Hrvatska je pobjedom protiv Bjelorusije izborila sigurno mjesto u osmini finala, a uoči posljednje dvije utakmice u skupini, danas s Čileom i u petak s Njemačkom, imamo i minimalno drugo mjesto u skupini C.

U ovoj fazi velikih prvenstava često dolazi do priča o mogućnosti kalkulacija i biranja “lakših” protivnika, no koliko god hrvatskim rukometašima to u pravilu nikada nije bila praksa, momčad Željka Babića na papiru ima neke povoljnije opcije.

Naime, ako u petak izgubimo od prvaka Europe, Nijemaca, ostat ćemo drugi u skupini C, što znači da ćemo ići u gornji dio ždrijeba osmine finala, gdje izbjegavamo Francuze do finala. Tim bismo putem do finala dolazili tako da uspješno prođemo osminu finala i najvjerojatnije Egipat (22. siječnja), pa u četvrtfinalu Španjolsku ili Sloveniju, a onda najvjerojatnije na olimpijske pobjednike Dance.

S druge strane, ako pobijedimo Njemačku, idemo u donji dio ždrijeba, gdje bi u eventualnom polufinalu čekali Francuzi. Tim bismo putem u osmini finala išli na Katar (22. siječnja).

U prijevodu, prvo mjesto u skupini C donijet će nam lakši put do medalje, ali teži do finala, a poraz od Nijemaca teži put do polufinala, ali i najopasnijeg protivnika, Francusku, ne prije finala.

---------------------------------------------------

Ako smo drugi u skupini

- osmina finala: vjerojatno Egipat

- četvrtfinale: Španjolska/Slovenija

- polufinale: najvjerojatnije Danska

Ako smo prvi u skupini

- osmina finala: Katar

- četvrtfinale: nekoliko mogućih opcija

- polufinale: Francuska

----------------------------------------------------------------

Linker
25. travanj 2024 06:39