Luka Cindrić
 Ronald Gorsic / Hanza Media / CROPIX
PRIPREME ZA EURO

FOTO: HRVATSKA U PREPUNOJ ARENI TEŠKOM MUKOM I NAKON NOVOG TRILERA SVLADALA SLOVENIJU Čupić u samoj završnici kaznio grube Slovence

HRVATSKA – SLOVENIJA U uzvratnoj prijateljskoj utakmici naša selekcija svladala Sloveniju 21:20 (9:11)
Piše: Dražen PinevićObjavljeno: 29. listopad 2017. 00:10

HRVATSKA SLOVENIJA 21:20 (9:11)

HRVATSKA: Stevanović (6), Alilović (3+3); Mihić 2, Stepančić, Vori 1, Gojun, Horvat 2, Karačić 4, Mandalinić, Štrlek, Čupić 6 (5), Musa, Mamić, Cindrić 2, Kozina, Jaganjac, Vuglač 4, Vranković. Izbornik Lino Červar

SLOVENIJA: Ferlin (5+1), Kastelic; Blagotinšek 2, Marguč, Dolenec 8 (4), Janc, Potočnik, Cingesar, Medved 1, Gaber 2, Bezjak 1 (1), Barišić-Jaman, Vlah 1, Zarabec 2, Žabić 2, Zugan, Malus, Okleščen 1. Izbornik Veselin Vujović

------------------------------------------------------------------------------

Teškom mukom, probudivši se tek u finišu borbenošću protiv 'bezobraznog' protivnika Hrvatska je uspjela dobiti uzvrat. Dosta posla nas čeka do Eura, ovo neće biti dovoljno za bilo što. Rezultat ne sugerira igru, pa je teško ocijeniti, ali svako zlo za neko dobro. Preživjeli su.

Bilo je poprilično dosadnjikavo prvo poluvrijeme. S pregršt problema na našoj strani, od fulanih zicera, tehničkih grešaka, do obrane koja nije napravili nijedan pravi prekršaj u prvih 30 minuta. Nakon batina u Ljubljani očekivalo se malo više agresivnosti, no ona je potpuno izostala. Slovenci su se nadigravali, a to je za Zarabeca i Doleneca idealno okruženje.

Slovenija je igrača svoju igru, Lino je želio biti dosljedan u taktici 5-1 s Vorijem, no kada je Vujović s druge strane pustio tri niska igrača u vanjskoj liniji bilo je jasno da će tu biti problema. I bilo je. Monotoniju je prekinuo tek Mirko Alilović koji je u startu obranio dva penala prvo Marguču, pa Bezijaku, no to nas nije pokrenulo. Dapače, samo su na početku Cindrić i Karačić držali konce, ali to je bilo premalo da se protiv Slovenije dobije plus.

Na 7:4 se još činilo dobro, no onda su redom fulali Horvat, Štrlek, Stepančić, Musa je napravio prestup, pa su lopte ispale Vuglaču, Karačiću i pomalo se prednost istopila i otišla na stranu Slovenije koja je u 27. minuti vodila 10:9.

I publika je u Areni bila dosta tiha, makar je dvorana bila dosta popunjena, no nije se osjetio zanos koji bi ponio tim na bolje. Červar je mijenjao, tražio, nije išlo Stepančiću probao je s Vuglačem, nije išlo Mandaliniću, probao je s Jaganjcem, Vorija su mijenjali Musa, pa Kozina, po tome se slagala obrana, ali puno je pucalo to. U nekoliko navrata Zarabec i Dolenec su se gotovo ušetali u gol Alilovića. U odnsu an prvi susret igrao ej Horvat, Štrlek se više bavio Margučom nego golovima.

Slovenija koncepciju nije mijenjala, ali je Ferlin na golu bio jako dobar i to je kada je ulovio Alilovića rezultiralo vodstvom Slovenije, potpuno zasluženim nakon 30 minuta. Morali smo se probuditi, ovako nije išlo. Slovenija je imala utakmicu kakvu ej samo poželjeti mogla, čak je i službeni spiker u dvorani rekao 'je prijateljska, ali ipak…'

Na početku drugog dijela izletio je Blagotinšek zbog udaranja Karačića. Bilo je vrijeme da netko… Vujović je izgubio živce, ali je živce izgubila i naša klupa prema njemu, pa i publika i utakmica se pretvorila u borbu.

Dosta je promjena bilo kod nas. Ušao je Vranković, pa Čupić, Mihić za Štrleka, Mamić se pojavio u obrani da odmori Cindrića, na gol je došao Stevanović. Obrana je postala agresivnija, Slovenija je nastavila biti gruba preko granice, jer to je očito stil na koji mi ne znamo odgovoriti. Ako je… Počeli su vraćati i naši, pa je stradao inače preagresivni Žabić i svelo se na 'tko će koga'.

Platili su tri uzastopne gluposti izjednačenjem Hrvatske u 39. minuti (13:13), no mnogi su bili u čudu i pitali se radi li se o prijateljskom susretu ili finalu SP-a.

Na lopte Luke Cindrića Vuglač je letio na glavu i to je bilo malo iznenađenje za slovensku obranu, jer Vuglač nas je držao svojim golovima u igri. No, nije to bilo tečno, nešto ekstra gledljivo, trebalo je nešto ekstra da nam vrati krv u obraze. I onda se pojavio Ivan Stevanović obranio zicer Dolenecu, a nakon sjajne akcije Mihić je zakucao za vodstvo nakon dugo dugo vremena (18:17 u 50. minuti).

Bili smo i na 19:17 zbog Cindrića, ali umjesto na plus 4, izgubili smo dva napada probijanjem i Slovenija je ostala u utakmici. Žabić je zaradio crveni zbog bodičeka na Mandaliniću, očekivano, ali je Čupić fulao nakon realizacije 10/10 prvi penal u dvije utakmice i Slovenija je šest minuta prije kraja izjednačila na 19:19, jer Dolenec nije promašivao makar zbog ozljede meniska nije ni trebao igrati. I tako, do kraja – neizvjesno kao i u Ljubljani.

Na kraju su se naši ipak ražestili, počeli vraćati i Slovenija se pogubila, a kada je Čupić nakon viška Cindrića zabio za +2 minutu prije kraja sve je bilo gotovo.

Linker
18. travanj 2024 23:42