Reuters, Hanza Media
HRVATSKA OSTALA BEZ MEDALJE

VIDEO: NEVIĐENI PORAZ HRVATSKE! PROKOCKALI OSAM POGODAKA PREDNOSTI I POKLONILI SLOVENCIMA BRONCU Šok i nevjerica na klupi, igrači u suzama...

Hrvatska je na nevjerojatan način ostala bez medalje! Imali smo osam pogodaka viška sredinom nastavka, Slovenija nije postojala, a na koncu je slavila veliku pobjedu. Znamo da je umor morao dostići naše igrače, ali je li moguće u 20 minuta ispustiti plus osam?
Piše: Dražen PinevićObjavljeno: 28. siječanj 2017. 17:15

HRVATSKA-SLOVENIJA 30:31

PARIZ Accorhotels Arena. Gledatelja 10.000. Suci: Lopez i Ramirez (Španjolska).

HRVATSKA: Stevanović (8), Pešić; Mihić, Duvnjak 4, Stepančić 1, Gojun, Matulić, Horvat 4 (1), Kontrec, Mandalinić 1, Štrlek 7, Musa, Jotić, Mamić 1, Šebetić 5, Cindrić 7.

SLOVENIJA: Skok (7), Lesjak (2); Blagotinšek 3, Henigman 2, Marguč 4 (3), Kavtičnik 1, Janc 2 (1), Dolenec 2, Cingesar 3, Poteko, Kodrin, Gaber 3, Bezjak 4, Grebenc 3, Zarabec 1, Mačkovšek 2.

SEDMERCI: Hrvatska 1 (1), Slovenija 4 (4)

ISKLJUČENJA: Hrvatska 4 minute (Duvnjak 1, Horvat 25), Slovenija 4 minute (Henigman 23, Mačkovšek 51)

---------------------------------------------------------------

Uoči utakmice sa Slovenijom najviše se pričalo o umoru naših igrača koji nisu imali ni 24 sata za odmor nakon šokantnog poraza od Norveške. Međutim, u prvih 10-tak minuta ogleda za brončanu medalju izgledali smo svježije nego u cijelom turniru. Poveli smo sa 7:4, a čak šest pogodaka postigli smo iz kontre ili polukontre, doslovno smo Slovence uništili trkom.


Slovenia won the bronze medal on handball world...

Ta bi prednost bila i veća da su bekovi Stepančić i Mandalinić bili na visini. Međutim, u tih 10 minuta Mandalinić je promašio tri skok-šuta, Stepančić jedan, a zna se da utakmicu ne možeš dobiti bez doprinosa bekova. Kojeg smo na sreću brzo dočekali jer pogotke za 8:5 i 9:6 zabili su Stepančić i Duvnjak na postavljenu slovensku obranu. Uz sve to, obrana nam je bila dobra, zaustavili smo slovenske kontre te ih uveli u nervozu uz tri izgubljene lopte.


Slovenia - Croatia - HIGHLIGHTS

Nakon što je i izborniku Babiću postalo jasno da ni ovo nije večer Stipe Mandalinića, došlo je vrijeme za Marka Mamića i baš je on u 21. minuti zabio prvi pravi skok šut za Hrvatsku i za velikih 12:8. S druge strane sjajno je s dva postignuta pogotka napadao Luka Šebetić koji je zamijenio također indisponiranog Stepančića.

Izgledali smo bolje, brže, koncentriranije i odlučnije od Slovenaca u svakom trenutku, čak i sa igračem manje, a našu je moć pogotkom za 16:11 u 27. minuti potvrdio neumoljivi Šebetić. Naša pričuvna vanjska linija Mamić-Cindrić-Šebetić odvela nas je na poluvrijeme s rezultatom 18:13, a to je značilo da nam je toliko željena bronca već nakon 30 minuta bila sasvim blizu.

Drugo poluvrijeme otvorili smo nešto lošije pa je momčad Veselina Vujovića s dva gola došla na 18:15, ali Cindrić, Šebetić, Štrlek i Duvnjak su s četiri gola, uz tri sjajne obrane sinoć odličnog Stevanovića, vratili potpunu kontrolu nad utakmicom i prvi put nas odveli do činilo se nedostižnih sedam pogodaka prednosti (22:15). Malo kasnije imali smo 24:16, igrala se 40. minuta, cijela je dvorana bila uvjerena kako je gotovo.

Međutim, umor nas je ipak dostigao, od 45. minute više nismo imali brzinu u napadu, obrana nam je postala propusna, golove smo primali sa svih pozicija i minutu prije kraja Slovenija je povela 31:30. Ni zadnji napad nismo uspjeli odigrati normalno, praktički nismo ni zapucali na gol i Slovenija je mogla slaviti.

Nevjerojatno... Uspjeli smo izgubiti dobivenu utakmicu. Kakva dva šoka u samo 24 sata...

----------------------------------------------------------------

HRVATSKA-SLOVENIJA 30:31

KRAJ UTAKMICE

60. minuta - Slovenija je napravila neviđeni preokret i u samoj završnici stigla do prve medalje na Svjetskom prvenstvu!

55. minuta - Zapelo je u samoj završnici! Slovenija je stigla na samo -2! Drama nad dramama. Nema ideje u napadu, obrana je malo posustala

50. minuta - Iako smo imali osam razlike u jednom trenutku, Slovenci su se primaknuli na samo -4, ali Duvnjak i društvo i dalje imaju sve u svojim rukama

45. minuta - Malo je zastalo u obrani, ali napad izvlači sve! Hrvatska sigurno plovi prema brončanoj medalji. Hrvatksa trenutačno ima +5!

40. minuta - Ovo je najbolja utakmica Hrvatske na ovom prvenstvu! Stevanović obranama izluđuje Slovence, Duvnjak krade lopte jednu za drugom i sve više podiže prednost Hrvatske

35. minuta - Slovenije je nešto bolje otvorila nastavak. Unatoč još jednoj obrani Stevanovića, Slovenci su malo smanjili zaostatak, a Musa zaradio isključenje.

KRAJ PRVOG POLUVREMENA

30. minuta - Uraganu Hrvatske u prvom dijelu priključili su se Šebetić i Cindrić koji su s nekoliko pogodaka povećali prednost Hravatske. Veselin Vujović na klupi Slovenije je nervozan, a sudac ga je odlučio 'nagraditi' žutim kartonom

25. minuta - Nekoliko posljednjih minuta igra se pogodak za pogodak, ali Hrvatska održava solidno vodstvo. Slovenci su se počeli nešto bolje braniti, ali kada nema prolaza na crti tu je Štrlek koji nastavlja 'izmišljati' udarce s krila

20. minuta - Bomba Mamića za +4 Hrvatske! Stevanović je uoči pogotka upisao svoju četvrtu obranu na utakmici. Kod Slovenije najviše problema stvara nam Henigman.

15. minuta - Ne mogu se Slovenci približiti Hrvatskoj. Stevanović je i dalje na razini, a napad funkcionira savršeno.

10. minuta - Stevanović je upisao nekoliko sjajnih obrana što je omogučilo Štrleku i Mandaliniću da odvedu Hravtsku na +2. Sjajno u ovoj utakmici, barem na otvaranju, funkcionira kontra Hrvatske!

5. minuta - Mali problem već na samom početku za Hrvatsku, Duvnjak je već u prvoj minuti zaradio isključenje, a Bezjak doveo Sloveniju ekspresno u vodstvo, ali odmah je stigao odgovor Cindrića na drugoj strani. Nakon toga Gaber postiže dva pogotka za Sloveniju, dok je za Hrvatsku zabio Štrlek

1. minuta - Utakmica je počela!

---------------------------------------------------------------

>>> 20.25: Uoči utakmice svoja je razmišljanja dao i Petar Metličić.

- Iznenađen sam reakcijom igrača nakon teškog i bolnog poraza, ali s druge strane svi su bili svjesni da smo u toju utakmici dali sve od sebe, nažalost nismo imali sreće i nadmo se da ćemo je danas imati malo više. Noć je bila teška što se tiče spavanja, ali potrudili smo se da se dečki maksimalno opuste i da pokušaju zaboraviti što je bilo jučer, igramo utakmicu za treće mjesto i vjerujem da ćemo danas dati i posljednji atom snage. Svaka medalja je velika i važna, svi bismo voljeli da je zlatna, ali za jednu malu Hrvatsku je i bronca velika stvar.

>>> 20.10: Odigrali su utakmicu s produžetkom, dodatno su istrošeni, ali to neće biti presudno. Hrvati će učiniti sve da bi iz Francuske otišli s broncom, a recept da ih dobijemo je norveški. Sa raspoloženim golmanom imamo velike šanse. Nadam se da ćemo izaći kao pobjednici na kraju – rekao je srednji bek Slovenije, Marko Bezjak.

>>> 19.45: Oscar Raluy Lopez i Angel Sabroso Ramirez sudit će utakmicu za brončanu medalju između Hrvatske i Slovenije

-------------------------------------------------------------------------------------------------

Linker
23. travanj 2024 13:55