REUTERS/Charles Platiau / REUTERS
STALNO IH SELE U MIROVINU

GODINAMA NAJAVLJUJU NJIHOV PAD, A ONI I DALJE 'MLATE' SVE PO REDU Francuzi po planu: 'Uzalud ti kvaliteta ako ne pokažeš više karaktera od suparnika'

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 17. siječanj 2017. 15:02

Mnogi ih već dugo sele u mirovinu, najavljuju njihov pad, ali Francuzi očito znaju kako “pametno stariti”. Michael Guigou je jedan od “staraca”, 34 su mu na leđima, ali itekako ih dobro nosi.

U prva tri kola domaćini Svjetskog prvenstva se nisu previše namučili, a jedini udarac pretrpjeli su zapravo iz svojih redova. Ozljeda Luke Karabatića sigurno je hendikep, ali imaju oni dovoljno snaga “u pričuvi” da bi se to tako dramatično osjetilo kao što bi bio slučaj s nekim drugim reprezentacijama.

- Na žalost, takve se stvari događaju. Mi smo tako nešto već prošli kad nam se svojedobno ozlijedio Luc Abalo i znamo da se moramo brzo adaptirati na novu situaciju. Velike utakmice su pred nama i nemamo druge mogućnosti - mirno je prokomentirao Guigou, koji je očito siguran da Francuzi mogu jako dobro pokrpati nastalu rupu.

Men's Handball - France v Brazil - 2017 Men's World Championship Main Round - Group A - AccorHotels Arena, Paris, France - 11/01/17 - Luc Abalo and Michael Guigou of France celebrate. REUTERS/Benoit Tessier
REUTERS

Šteta za Luku

- Meni je prvenstveno žao Luke, potovo jer je Svjetsko prvenstvo u našoj domovini i teško je kad ostaneš bez mogućnosti nastupa, pogotovo tako rano u natjecanju.

A kako Guigou izgleda Francuska na startu prvenstva?

- Sve ide po planu.

Njima je ovo ipak zagrijavanje za ozbilnije stvar ili kako bi Guigou rekao

Na Europskom prvenstvu prije godinu dana nisu bili onakvi kakve smo ih navikli gledati, tek pet na kraju. Na Olimpijskim igrama u Riju u finalu ih je “poklopila” Danska i ostavila im samo “srebro”. Doma ih ne zaima ništa osim zlata, a navodno su im baš ta prethodna dva natjecanja pomogla da budu na visini zadatka na ovom Svjetskom prvenstvu...

- Čak i kad imaš veću kvalitetu kao momčad i bolje individualce ovo je ipak sport u kojem se moraš boriti na terenu. Ako se ne boriš na terenu i ne pokažeš više karaktera od suparnika neće dobro završiti. U tom segmentu smo pali prošle godine na EP-u, no siguran sam da smo svladali tu lekciju.

Fokus je na kraju

Kakav je osjećaj igrati doma?

- Ne zamaram se previše s time, uživam u podršci navijača i to je to. Fokusiran sam samo na to kako da dođemo do kraja i da osobno budem najbolji što mogu.

Linker
20. travanj 2024 11:05