Foto: Zeljko Hajdinjak / Cropix
'TKO ŽELI, RAZUMJET ĆE'

HRVAT SE OGLASIO O KONTROVERZNOJ ODLUCI KOJA JE PODIJELILA REGIJU Bivši hrvatski reprezentativac objasnio zašto će zaigrati za Srbiju

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 04. studeni 2017. 14:26

Odluka Stefana Vujića, rukometaša rođenog u Rijeci, da zaigra za srpsku reprezentaciju, glasno je odjeknula.

Vijest je objavio srpski izbornik Jovica Cvetković, a trenutni igrač Steaue je za Balkan Handball objasnio svoju odluku.

"Ne bih dizao prašinu oko svega toga. Neko sam vrijeme u kontaktu s izbornikom Cvetkovićem i direktorom Isakovićem. Ideja se rodila tako što smo u periodu upoznavanja sa suigračima Ivanom Dimitrijevićem i Milošem Kostadinovićem, došli na temu mojih korijena. Njihova reakcije je bila "pa ti možeš igrati za Srbiju“. U tom trenu sam malo počeo da razmišljam na tu temu. Rekao sam sebi 'zašto da ne'".

Tako će igrač koji je igrao za mlade hrvatske selekcije zaigrati za Srbiju baš na Europskom prvenstvu u Hrvatskoj u siječnju.

"Odluku sam donio sam bez previše razmišljanja kakvu će reakciju izazvati i slično. Tamo gdje sam tražio podršku i razumijevanje, tamo sam je i dobio, što mi je najbitnije...Tko želi, razumjet će, tko neće, ne mora", zaključio je Vujić.

Bivši igrač Poreča, Nantesa i PPD Zagreba rođen je '91. u Rijeci, a šira rukometna publika pamti ga po golu koji je proglašen najljepšim u Ligi prvaka 2015. godine. Vujić je tada na dodavanje Zlaje Horvata 'prkosio gravitaciji'.

Linker
26. travanj 2024 20:37