Ante Cizmic / Hanza Media / Hanza Media
MA, PAST ĆE I NIJEMCI

HRVATSKA HOBOTNICA NA VRATIMA OTKRILA KAKO JE PALA BJELORUSIJA 'Cindra zamijeni Duleta, Miha zamijeni Štrleka, svaki pomalo i...to je to'

Piše: Dražen PinevićObjavljeno: 17. siječanj 2017. 09:25

Dobar start, tri utakmice, tri pobjede. Bolje nije moglo rezultatski. Igrački možda, ali ne treba biti presitničav dok ne dođe ono najvažnije. Bjelorusija nam još jednom nije mogla ništa i sada mirno čekamo utakmicu sa Čileom, što u prijevodu znači da se mirno možemo pripremiti za dvoboj s Nijemcima za broj 1.

Domagoj Duvnjak nije bio za velike izjave, zamolio je da ga malo preskočimo. Stao je jedino kod kamere i zaključio:

- Mislim da je bilo OK, malo su nas usporili u prvom dijelu, ali smo u nastavku uspjeli uloviti ritam, obrana je igrala, Stivi je dobro branio i to je bilo dosta za pobjedu. Tri pobjede na startu su dobar rezultat, jer ove utakmice dan za danom nisu lake kako se to nekad čini.

Josip Božić Pavletić zabio je svoj prvi reprezentativni gol protiv Bjelorusije. Trebali ste igrati jučer?

- Ja sam spreman uvijek, ja to uvijek očekujem, a izbornik je taj koji odlučuje. Jako sam sretan zbog ulaska i prvog gola. Uvijek tako mašem kod penal, neću se raspasti.

Luka Stepančić nije bio u svom idealnom izdanju i sam je svjestan toga…

- Definitivno moram više, ovo prve dvije utakmice nije bilo dobro. Danas je bilo OK, ali ja moram bolje, to se od mene očekuje, a očekujem i ja od sebe. Naravno da je najbitnije da smo mi pobijedili i da mirno idemo dalje.

Ivan Stevanović je na golu zatvorio rupe i s tim je uvijek lakše do cilja.

- Kada smo ulovili obranu s Musom, Gojunom i Duvnjakom za koju znamo da je naš jak adut, sve se promijenilo. Nije bilo lako kako je ispalo na kraju. Svi su na kraju odradili dobar posao. Cindra zamijeni Duleta, Miha zamijeni Štrleka, svaki pomalo i to je to.

Lovro Mihić svoje odrađuje jako dobro. I protiv Bjelorusije je to dokazao zamijenivši Štrleka.

- Imamo svoje role, svoje zadatke, dobro to funkcionira. Možda nismo mislili da će biti tako teško, možda su nam oni mušterije, ali iskreno meni nisu i jako bih želio ad to postanu ubrzo. Nadam se da ćemo protiv Čilea nastaviti, a protiv Njemačke dovršiti dobar posao u Rouenu.

Linker
18. travanj 2024 18:55