Andreas Wolff
 Andreas Wolff / REUTERS/Charles Platiau
TEŠKA PREPREKA

HRVATSKOJ NA PUTU STOJI NAJBOLJI VRATARSKI TANDEM NA SVIJETU Njemačke uzdanice: 'Bit će to poseban susret, a Duvnjaka je nemoguće zaustaviti'

Piše: Dražen PinevićObjavljeno: 20. siječanj 2017. 17:03

Jedan brani u Kielu, drugi u Berlinu. Jedan brani na masu, drugi na brzinu. Jedan je cool, drugi je show, a kao par smatraju ih najboljim vratarskim tandemom današnjice, glavnim razlogom njemačkih uspjeha posljednjih godinu dana. Prvi je Andreas Wolff, a drugi Silvio Heinevetter.

Danas će nam, nema sumnje, biti velika prepreka na putu do cilja, a cilj je pobjeda, za koju se nikom previše ne igra jer u polufinalu vodi na Francuze, koji su domaćini i u Bercyju će biti teško savladivi.

- Vrlo važan meč za nas, ali ne i presudan. Uvijek su ti mečevi bili posebni pa će biti i sada, makar neće odlučivati ništa ključno u raspletu - kaže Heinevetter.

Hrvatska obrana je bundesligaška...

- Da, i Željko Musa, i Domagoj Duvnjak, i moj suigrač Jakov Gojun igraju u našoj jakoj ligi, jako dobro znaju sve naše kvalitete i mane. Jakov je vrlo pametan, ponekad djeluje premirno, barem ga ja tako doživljavam.

Jesu li Wolff i Heinevetter najbolji tandem na svijetu?

- Ja to stvarno ne mogu reći...

Kakva će biti utakmica protiv Hrvatske?

- Mislim da će biti na višoj razini od sve četiri koje smo dosad odigrali. Na neki način sve smo to i mi i vi rutinski pobjeđivali. Sada rutina prestaje. Kako će se tko tome prilagoditi, vidjet ćemo. Znam da su naše ambicije velike, ali takve sigurno ima i Hrvatska.

Znate li mlade hrvatske šutere?

- Znam, odlični su, igraju na visokoj razini i sigurno da će naša obrana imati teži posao nego dosad.

I tko će braniti u petak?

- E, to zna trener.

Možda zna Andreas Wolff?

- Ne znam. Tko god da bude, imat će puno posla.

Men's Handball - Belarus v Germany - 2017 Men's World Championship Main Round - Group C -  Kindarena in Rouen, France - 18/01/17 - Germany's team react. REUTERS/Charles Platiau
REUTERS/Charles Platiau

Imali ste nezgodan pad protiv Saudijske Arabije?

- Jesam, ali sve je OK, malo sam se natukao, no, naši liječnici su odlični.

U kakvoj ste formi?

- Čini mi se u dobroj, ali tek ćemo sada vidjeti jer sad slijede prave utakmice. Ovo je bilo zagrijavanje u kojem smo si mogli dopustiti i povremeno opuštanje. Toga sada sigurno više neće biti.

Igrali ste s Ivanom Balićem i sada igrate s Domagojom Duvnjakom?

- To je povlastica, sjajni su igrači i ljudi. S Duletom sam svaki dan, s Ivanom uvijek rado popričam. Evo, baš smo razgovarali nakon naše pobjede nad Bjelorusijom.

Kakvu utakmicu možemo očekivati?

- Sigurno da je Hrvatska najbolji protivnik dosad, ne podcjenjujući nikog drugog, naravno. Presudit će tko bude strpljiviji.

Jeste li razmišljali Montpellier ili Pariz?

- Ma, ne, to nikako...

Što ćete s Duvnjakom?

Nasmijao pa kaže:

- Njega je nemoguće isključiti iz utakmice, on je jedan od najboljih rukometaša svijeta, najvredniji igrač kad se gledaju obrana i napad. Ima sjajan šut, brz je i nemoguće ga je zaustaviti - nahvalio je našeg najboljeg igrača suigrač iz Kiela.

Wolff inače ima strast, automo:bile. Kupio je za 80 posto ugovora neki “mračni” Mercedesov džip, a kada su ga pitali da nije malo puno, rekao je, “samac sam, mogu si to priuštiti nakon trećeg ugovora”.

Linker
20. travanj 2024 12:42