REUTERS/Benoit Tessier / REUTERS
SUSJEDI U BORBI ZA MEDALJU

IZBACILI SU NIJEMCE, ALI ONDA SU NALETILI NA VUJOVIĆEVU VOJSKU Slovenija izborila polufinale s Francuskom: 'Moćni su, ali možemo ih iznenaditi'

Piše: Goran Čičin-MašanskerObjavljeno: 25. siječanj 2017. 01:11

Slovenija će se na Svjetskom prvenstvu boriti za medalju. Momčad Veselina Vujovića odigrala je još jednu dobru utakmicu, pobijedila je Katar te će u četvrtak igrati polufinale s Francuskom. Katar neće braniti svjetsko srebro, uspio je izbaciti europske prvake Nijemce, ali to mu je bio maksimalni domet.

- Čestitam Veselinu Vujoviću i slovenskoj momčadi, želim joj sreću u nastavku natjecanja. Ja sam zadovoljan, opet smo među osam najboljih na velikom turniru, po treći put - rekao je Valero Rivera, izbornik Katara.

Odigrali su Slovenci odličnu obranu, u napadu su pronalazili rješenja i cijelo vrijeme utakmicu imali pod kontrolom. Nakon 13 minuta vodili su 10:5, potom su još u tri navrata došli do plus pet, ali je do poluvremena Katar uspio smanjiti na 18:15. Od 39. do 43. minute uslijedio je slovenski uragan, serijom 5:0 došli su na 27:18 i povratka za Katarce više nije bilo. Doduše, slovenski su navijači u završnih šest minuta izgubili dosta živaca jer su se njihovi rukometaši opustili i s 32:24 dozvolili suparniku dolazak na 32:30, no vremena za preokret više nije bilo.

Roine s osam i Capote s pet golova predvodili su Katarce, čiji vratar Šarić ovaj put nije imao svoj dan, ostao je na svega pet obrana. Matevž Skok, prvi slovenski golman i čuvar mreže PPD Zagreba skupio je devet obrana te je postigao i jedan pogodak, a uz njega je još pet igrača imalo stopostotni šut, među njima i Marguč koji je zabio šest golova.

Čak 14 slovenskih igrača upisalo se u strijelce, pokazali su da su prava momčad i da je Vujović dobro birao unatoč kritikama koje su ga pratile i za vrijeme SP-a.

- Čestitke Katarcima na dobroj utakmici, imaju odličnog trenera. Mi smo u zadnjih 10 minuta bili previše opušteni. Imam mladu ekipu, ali sam s njom jako zadovoljan - naglasio je slovenski izbornik Veselin Vujović.

U polufinalu će na Tricolore.

- Oni su jako moćna ekipa, ali ako stisnemo obranu i iskoristimo naše kontranapade, možemo ih iznenaditi - smatra Darko Cingesar.

Linker
17. travanj 2024 13:21