CROPIX
'SMRZNUO SE NA KLUPI'

IZBORNIČE, ŠTO SE DOGODILO? 'Vidjelo se iz aviona tko je odgovoran! Babić u posljednjih 15 minuta protiv Slovenije nije poduzeo ništa'

Netko mora preuzeti krivnju za poraze koji nikako ne ulaze u normalne, smatra Alvaro Načinović
Piše: Marijan ProjićObjavljeno: 01. veljača 2017. 16:12

Silvio Ivandija, nekadašnji igrač Zagreba i Celja te talijanskih klubova Triestea i Prata, a trenutni strateg PPD Zagreba, smatra kako je rezultat rukometne reprezentacije na SP-u u Francuskoj dobar, ali da su izborniku Željku Babiću i stručnom stožeru presudile te famozne “crne rupe” u igri.

"Bilo je u prošlosti polufinala i četvrtih mjesta, ali nije bilo takvih padova u igri i poraza. Nije krajnji rezultat presudio Babiću, nego vjerojatno poluvrijeme sa Slovenijom. Teško je objasniti poraz u utakmici u kojoj si vodio osam razlike, i onda se dogodi takav pad. Ne mogu točno reći što se dogodilo, ne znam kakvo je bilo stanje u momčadi".

U polemike oko novog izbornika, bivši trener Karlovca, Varaždina i Izviđača, nije htio ulaziti.


Slovenia - Croatia - HIGHLIGHTS

"Oni koji o tome odlučuju znaju zašto su to napravili i zašto je došlo do smjene. Ponavljam, to je dobar rezultat, problem je u načinu na koji se izgubilo. Ne bih želio špekulirati o imenu novog izbornika, niti sam razmišljao o tome. Vrh hrvatskog rukometa dat će svoj sud".

Bivši reprezentativac Alvaro Načinović opravdava šok terapiju.

"Razumijem igrače koji spremno daju podršku izborniku, ali njihovo mišljenje nije ključno. Isto tako nije važna ni činjenica da je ispunjen početni plan, jer planovi su tu da se mijenjaju. Gledano sa strane, očito se u reprezentaciji u nekim segmentima dobro radilo, ali porazi koje smo doživjeli protiv Norveške, a potom i Slovenije sve su to gurnuli u drugi plan. Način na koji smo izgubili već dobivene odlučujuće utakmice u lovu na medalju, jednostavno zahtijevaju nečiju odgovornost. Netko mora preuzeti krivnju za poraze koji nikako ne ulaze u normalne.


Norway 22-22 Croatia - Penalty 60 minutes

U konačnici sve se svodi na Babića i u tom dijelu slažem se s odlukom Saveza. Izbornikova odgovornost uvijek je najveća, ali kod Babića bila je vidljiva iz aviona kada u posljednjih 15 minuta protiv Slovenije nije poduzeo ništa. No, ima tu i nekih kontradiktornosti i nejasnoća. Ako se Babić ‘smrznuo’ na klupi, zašto Metličić nije nešto poduzeo, zašto je Balić bio u publici umjesto na klupi gdje mu je mjesto", kaže Načinović.

Linker
17. travanj 2024 05:00