Foto: Ante Cizmic / CROPIX
JAKA MAĐARSKA

IZBORNIK DIŽE KAUBOJE NA NOGE Večerašnjem protivniku niže hvalospjeve: 'Ekstra momčad, odličan vratar, različiti smo...'

Piše: Dražen PinevićObjavljeno: 14. siječanj 2017. 12:08

Željko Babić diže momčad na noge, dolazi Mađarska. Bit će “tarapana”. Pa čak i pretjeruje izbornik u nekim stvarima kada je riječ o Mađarskoj, no, ako je to cijena koncentracije, OK.

Kakva je Mađarska danas?

- Ekstra momčad, pokretljivi u obrani, odličan vratar, jaka vanjska linija. Po meni sastav koji može osvojiti medalju na SP-u. Oni su dobri, mi smo dobri, različiti smo potpuno i bit će jako zanimljivo to vidjeti što će pobijediti - njihova snaga ili naša brzina.

Jako važna utakmica?

- Bit će prava utakmica, neće odlučiti ništa specijalno, ali ćemo vidjeti prvi puta kakva je forma i sve ostalo. Mislim da su Mađari trenutačno jači nego Njemačka.


Croatia vs Saudi Arabia (28-23) Match Highligts...

Pivot Banhidi je igrač o kojem svi govore?

- Nadam se da ćemo biti spremni, imamo zadatke u igri. Za mene je Banhidi jedan od najboljih pivota na svijetu. Taj dečko igra nevjerojatan rukomet. Osnovni je cilj zatvoriti liniju između njega i vanjske linije, posebno Nagya.

Nisu nas dobili već dugo, dugo...

- Nisu, ali te vrste usporedbe su za one koji ne razumiju. Imali su na prošlom Euru i najboljeg trenera pa nisu uspjeli, ali treba znati da ni ta momčad tada nije bila ista. To je bitno. Tada su ulazili neki koji su sada glavni. I zato usporedbe nisu uputne - zaključuje Babić.

Linker
04. svibanj 2024 14:35