Oliver Hardt/Bongarts/Getty Images / Bongarts/Getty Images
'DARIJO, DRŽI SE'

KAKVU JE SAMO KALVARIJU PROŠAO HRVATSKI SVJETSKI PRVAK Ja sam jedini slučaj koji nema baš nikakve veze s dopingom, zbog mene su uveli novi način rada

Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 23. rujan 2017. 01:07

Jučer nam se javio Davor Dominiković, proslavljeni hrvatski rukometni reprezentativac i prvak svijeta iz Portugala 2003. godine, trenutačno trener u RK Dubrava. Njega smo naime spomenuli u tekstu o hrvatskim sportašima koji su u prošlosti bili povezani s doping-aferama. Kod njega je u pitanju bila kardinalna greška, to smo i napisali, ali Davor je želio još nešto dodati.

- Ja sam jedini slučaj koji nema baš nikakve veze s dopingom! Jest, postojala je doping-afera, ali je nakon devet dana ustanovljeno da je moj urin bio čist. Naime u španjolskom je laboratoriju došlo do pogreške prilikom koje je moj uzorak zamijenjen za uzorak Virana Morrosa, španjolskog reprezentativca! Nisam radio ni B analizu, makar sam predao zahtjev za B analizom. To se dogodilo dva dana prije Svjetskog prvenstva 2007. godine u Njemačkoj.

Tada je dobio informaciju da je bio pozitivan na doping-testu, reprezentacija je otputovala za Njemačku, on je ostao još dva dana u Zagrebu te je nakon toga odletio u Pamplonu, gdje je na press-konferenciji obznanjeno da Davor nije kriv i da nema nikakve veze s dopingom.

- Inače, dva dana prije nego što je B uzorak trebao ići u Madrid, zvao me direktor antidopinške agencije i potvrdio da sam čist. Usput budi rečeno Viran Morros, čiji je pozitivan uzorak greškom zamijenjen za moj negativan, nije dobio nijedan dan kazne!? On je neslužbeno kazao da je pio puno čaja. Ma, morao bi popiti plantažu čaja da se to dogodilo. No da ne duljim, moj je uzorak od samog početka bio čist, njegov je urin zamijenjen s mojim. Je li namjerno ili nenamjerno, ne znam, ali ja sam bio čisti ko’ suza!

Kazao nam je još nešto zanimljivo.

Nije zaslužio kraj

- Zbog mog je slučaja Međunarodna antidopinška agencija (WADA) uvela novi način rada. Otada se lijepe naljepnice na bočice s urinom, liječnici na njih više ništa ne unose rukom.

Veliki nam je hrvatski rukometaš za kraj kazao i nešto o Dariju Srnu, svom sugrađaninu iz Metkovića.

- Želim mu da dočeka kraj karijere onako kako zaslužuje. Vjerujem da ovo neće biti kraj jer on takav kraj zaista nije zaslužio. Prije svega kao čovjek, a onda i kao sportaš. Od srca mu to želim i dajem mu punu podršku - zaključio je Dominiković.

Linker
20. travanj 2024 18:14