CROPIX
VELIKA POGREŠKA NA KRAJU

KOMENTAR DRAŽENA PINEVIĆA Ovo je puna istina o odlasku Veselina Vujovića

Piše: Dražen PinevićObjavljeno: 24. listopad 2016. 23:43

Živ je Zagreb. Činilo se da idu prema 0-9 u Ligi prvaka, ali priča koja traje dvadesetak i više godina, o mački s devet života, pokazala se točnom još jednom. Ne dobiju slabije i sebi ravne, a onda dobiju jače od sebe. To si prvo moraju objasniti. Uspiju li, bit će svašta.

Otvoreno pitanje utakmice je bilo je li u dosadašnjem tijeku sezone riječ o slaboj formi ili je momčad na neki način bojkotirala Veselina Vujovića zbog grubog pristupa, koji je vremenom, zbog sve manje prisutnosti trenera, sve više nailazio na odbojnost? Odgovor je, bez obzira na pobjedu, negdje između. U formi definitivno nisu jer da jesu, onda bi Vardar u subotu bio pregažen, a pobijeđen je minimalno. Da su izvan forme, Vardar bi pregazio njih, definitivno jer momčad koja je u 40. minuti na -5 izvan forme, ne može se vratiti protiv takvog protivnika.

Zagrebaši su samo iskoristili ponuđeno, nešto što su izgubili u protekla četiri kola, jednostavno im se vratilo. Bila je to samo nagrada za trud jer ta momčad vrijedi više od dva boda u prvih pet kola. Sve je moglo biti idealno da su samo domaće utakmice bile kao drugi dio s Vardarom, makar nije bio savršen. A o porazima u Sloveniji i Švedskoj bolje je ne govoriti. Tuga.

Očito su svi skupa podcijenili situaciju, nisu bili iskreni svi prema svima, predugo čekali i potez za promjenu. Koliko god se promjena činila teškom, jer jest teška, jer je Vujović velik trener, istina je da je ona bila nužnost. Sada igrači počinju vraćati, u prvom redu sami sebi jer propustili su golemu priliku. No, prošlost se ne može vratiti.

Važno je da su krenuli, da su im Celje i Kristianstad zbog prolaza na oku, a da Szeged i Meškov nisu predaleko. Vidjet ćemo u sljedećim kolima koliko je daleko RN Löwen. Možda još nije nebitno.

No, prije tog razmišljanja trebaju uloviti konstantu, formu i zato će im reprezentativna stanka dobro doći. Bilo bi idealno da se ne raziđu, jer reprezentacija i tako ne igra ništa, i da se jednostavno spoje i rade skupa. Bilo bi bolje i njima i reprezentaciji.

I samo dodatak za kraj - šteta što je Vujović otišao bez pozdrava jer obećao je doći i nije došao. Velika pogreška na kraju priče ili epizode, svejedno.

Linker
27. travanj 2024 00:09