Ante Cizmic / CROPIX / CROPIX
OSVRT NA POLUFINALE

KOMENTAR PATRIKA ĆAVARA: NEKAD SE ZAVRŠAVA SMIJEHOM, NEKAD SA SUZAMA: 'Zlajo, ne očajavaj, glavu gore'

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 28. siječanj 2017. 08:58

Velika šteta, stvarno velika šteta. Sve smo imali u rukama, igrali smo dobro, hrabro, borili se. Norvežanima je trebalo gotovo deset minuta da nam zabiju prvi gol, što je najbolji dokaz koliko smo dobro igrali obranu u startu.

Utakmica je bila jako teška, neizvjesna i tvrda, baš je bio rat živaca. Griješili su i oni i mi, ali smo imali laganu inicijativu praktički cijelu utakmicu i šteta, velika šteta zbog onog penala Zlaje Horvata. Mogu zamisliti kako se osjeća, ali Zlajo, gavu gore, čitavo si prvenstvo odigrao jako dobro, a ovo je jednostavno sport.

Nekad se završava sa smijehom, nekad sa suzama. Napravili smo puno dobrih stvari, vidio sam strašno puno zalaganja u oba smjera, istaknuo bih i naše golmane, Stevanovića manje, a više Pešića, koji brojčano nije imao jako puno obrana, ali su bile u pravo vrijeme i skidao je jako teške lopte, zicere. Mislim da Horvat do penala nije promašio niti jednu loptu, Mamić je odigrao još jednu dobru utakmicu, Duvnjak je dao puno iako nije imao dobar šuterski dan...

Ono što je bilo lošije naša je stara boljka - osim Cindrića, koji je pokušavao, i Duvnjaka, koji je povezivao i asistirao, naši lijevi i desni vanjski nisu imali kolektivnu igru. Živo bi me zanimalo vidjeti koliko su imali asistencija, ali mislim da je jako malo.

Recimo Stepančić napravi dva probijanja umjesto da proslijedi loptu do Horvata, koji je bio u čistoj situaciji. To su neke jako lake i rješive situacije koje su otišle u korist Norvežana, a to ispadnu tri-četiri gola koja puno znače u ovakvim utakmicama. No što je bilo - bilo je, sad je pred nama utakmica sa Slovenijom. Najteži je zadatak pokušati zaboraviti utakmicu s Norvežanima.


Norway 22-22 Croatia - Penalty 60 minutes

To je ono što moraju napraviti, ali naravno da je to jako teško i da mnogi u tome neće uspjeti, vrtjet će se po glavi filmovi, prilike koje smo imali, većina sigurno neće uhvatiti dovoljno sna i sad je na izborniku i stručnom stožeru da pripremi igrače za tu utakmicu najbolje što mogu.

Naši su igrači logično iscijeđeni i fizički i mentalno, ali sad trebaju izvući iz sebe sve zalihe energije. Slovenci su u prednosti, imali su dan odmora, bit će svježiji, ali ovo je utakmica u kojoj moramo imati i glavu i srce. Ponavljam, velika je šteta što je utakmica s Norveškom ispala tako kako je, ali ako se vratimo doma s broncom, bit će to fantastičan uspjeh.

I bez obzira na to što su Slovenci odmorniji, svježiji, možemo se nositi s njima. Dokazali smo na ovom prvenstvu da se možemo nositi sa svima, imamo širinu, imamo golmane, možemo.
I samo bih još jednom želio ponoviti: Zlajo, ne očajavaj, glavu gore, to je sport, nitko ti ne zamjera i trebamo te danas na terenu onakvog kakav si bio cijelo prvenstvo.
Finale? Norvežani su odlični, u sportu uvijek postoji neka mala šansa, ali mislim da Francuzi ne mogu ostati bez zlata.

Dobri su, moćni, imaju dan odmora više, imaju priliku ući u susret svježi, na svojoj strani imaju kvalitetu, imat će i publiku i, vjerojatno, suce s nekoliko odluka, kako to već biva kad si domaćin, i za mene su stoga apsolutni favorit.

Linker
20. travanj 2024 09:21