REUTERS
SOL NA RANU

LEGENDA FRANCUSKOG RUKOMETA NA LUKAV NAČIN ISKORISTILA DEBAKL HRVATSKE 'Ne smije nam se ponoviti ono što se dogodilo Hrvatima!'

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 18. siječanj 2017. 13:58

Izbornik francuske rukometne reprezentacije Didier Dinart nakon nove uvjerljive pobjede na Svjetskom prvenstvu nije skrivao oduševljenje zbog nastupa svojih izabranika, ali se na lukav način dotaknuo i Hrvatske.

Francuzi su u utorak ostvarili i četvrtu pobjedu na Svjetskom prvenstvu kojem su domaćini, svladavši Rusiju s 35:24 te s maksimalnih osam bodova potvrdili prvo mjesto na čelu skupine A.

Mjesto u osmini finala je osigurano, a legendarni Dinart upozorava da se Francuskoj ne smije ponoviti 'Hrvatska'.


Russia vs France (24-35) Match Highligts...

"Bila je ovo posebna utakmica za nas. Važno nam je bilo osigurati prvo mjesto u skupini kako bismo što spremnije dočekali nokaut-fazu u Lilleu. Igrači su sačuvali svježinu, nisu se previše iscrpili i odmorni dočekujemo zadnju utakmicu u skupini", rekao je iskusni Francuz i onda odaslao upozorenje svojim igračima, usporedivši sadašnji trenutak Francuske s Hrvatskom na Olimpijskim grama u Riju.

"Moramo ostati fokusirani. Sjetite se što se dogodilo Hrvatskoj na Olimpijskim igrama u Riju. Hrvati su prvi dio natjecanja završili kao prvi u skupini, i onda ispali u četvrtfinalu od Poljske. Nama se to ne smije ponoviti. Moramo ući u drugi krug sa velikom odlučnošću i koncentracijom", zaključio je 39-godišnjia Francuz.

Linker
20. travanj 2024 17:21