Veselin Vujović
 REUTERS/Damir Sagolj
USUSRET CELJU

LEGENDA NA KLUPI ZAGREBA O CILJEVIMA U LIGI PRVAKA 'Prvo treba proći skupinu, ali želimo konačno ostvariti plasman na Final Four'

Piše: Predrag ŽukinaObjavljeno: 23. rujan 2016. 18:27

Utakmicom između turskog Beşiktaşa (lani iznenađujuće pobijedio PPD Zagreb) i portugalskog kluba Uminho (33-31) započela je u srijedu nova sezona rukometne Velux Lige prvaka. Rukometaše vječitog hrvatskog prvaka PPD Zagreba prva utakmica (skupina B) očekuje u subotu u Sloveniji u 18.30 u kultnoj dvorani Zlatorog protiv Celje Pivovarne Laško.

Stari je to suparnik, Zagrepčanima možda i “najdraži”, koji je ove sezone ušao i u regionalnu Gazprom SEHA ligu, te će ova dva rivala sada odigrati minimalno četiri, a možda i više međusobnih utakmica plasiraju li se u završnicu obiju liga. Nakon toga slijedi domaćinstvo Pick Szegedu pa gostovanje u Kristianstadu, zatim domaćinstva Brest Meškovu i Vardaru, zatim gostovanje kod njemačkog Löwena i domaći ogled protiv aktualnog europskog prvaka Kielcea. U nastavku sezone uslijedit će svi međusobni uzvrati.

Zagreb, 070916.
Dvorana Sutinska vrela.
Utakmica 1. kola SEHA Gazprom Lige izmedju PPD Zagreb i  NEXE iz Nasica.
Na fotografiji: Marino Vegar, Josip Valcic.
Foto: Ronald Gorsic / CROPIX
CROPIX

U Zagrebovoj skupini B nema niti jednog suparnika iz kvarteta danas “na papiru” najboljih klubova (Barcelona, Kiel, Veszprém i Pariz su u skupini A!), no Vujovića i njegovu momčad čeka veliki izazov:

- Nemamo nikog od tih klubova u skupini, no, to ništa ne znači. Europski prvak Kielce, Vardar, Löwen, Pick Szeged... to su klubovi protiv kojih ćemo se ozbiljno morati potruditi da osvojimo bodove i prođemo u nokaut-fazu natjecanja.

Uoči početka europske sezone “Vuja” je s velikim “apetitom” ponovio isto što je govorio uoči prošle sezone:

- Proći skupinu, opet igrati u četvrtfinalu kao i lani i u sezoni prije toga. Konačno ostvariti plasman na Final Four u Kölnu! Pravo na tu želju nitko mi ne može oduzeti.

puna dvorana Pretprošle se sezone “zapelo” na Barceloni, prošle na Parizu, oba ta suparnika sada su skupini A i s njima je moguće “križanje” već u osmini finala što otežava put prema Kölnu:

- Kao trener sam takav da nikom ne dam pravo na pobjedu prije no što se nađemo na terenu. Lani nam u osmini finala nisu davali šanse protiv Löwena pa smo prošli u osminu finala nakon domaćeg poraza.

Zagreb i Celje bili su i lani u istoj skupini, hrvatski je klub tijesno slavio dvaput s po jednim golom razlike:

- Bilo bi lijepo krenuti pobjedom i to bi nam olakšalo nastavak natjecanja, iako tamo nismo favoriti. Lani smo dvaput pobijedili, no te utakmice ne znače ništa. Protiv Vardara u SEHA ligi dvorana im je bila poluprazna, sada će biti puna. To je derbi ovog dijela Europe, ja sam njihov izbornik i ta će utakmica imati posebni ‘šmek’. Oni imaju iste ambicije kao i mi, žele bar četvrtfinale. Riječ je o mladoj, poletnoj i brzoj momčadi koja će biti opasna, posebno kod njih doma. Idemo na pobjedu, vidjet ćemo što će se dogoditi. ‘Troznak’ je moguća opcija.

Zagreb je ove sezone slabiji nego lani, htio to netko priznati ili ne, ali ambicije su iste. Možda je stvarno došlo vrijeme za prvi povijesni plasman u Köln.

Linker
20. travanj 2024 01:15