Lino Červar, Ivica Obrvan, Veselin Vujović, Željko Babić, Irfan Smajlagić
 Arhiva / HANZA MEDIA
UOČI EURA 2018.

LEGENDA NABROJALA ČAK PET VELIKIH HRVATSKIH IMENA UMJESTO STRANCA Glasajte u velikoj anketi: Želite li stranca na čelu omiljene reprezentacije?

Piše: Dražen PinevićObjavljeno: 14. veljača 2017. 13:34

Nakon što je Hrvatska razočarala u polufinalu i utakmici za treće mejsto na Svjetskom prvenstvu u Francuskoj te nakon odlaska Željka Babića, još uvijek traju nagađanja, lobiranja i pregovori oko novog izbornika hrvatske rukometne reprezentacije. I dok jedni tvrde kako je vrijeme da Hrvatsku preuzme stranac, postoje i oni koji vjeruju kako je domaći stručnjak ipak najbolje rješenje.

Kako legendarni Vlado Stenzel vidi odgovor na aktualno pitanje o hrvatskom izborniku. Stranac ili ne?

- Rejting navedenih svakako ima argumente, poželjan je, kompliment je za sve, no, nije i presudna stvar. Mišljenja sam da nama u ovom trenutku nije nužan stranac, nego pravi trener, kojem će prioritet biti rezultat, a ne priče o pomlađivanju, akrobacije, jer to nije posao trenera, nego samo alibi kojoj takvoj momčadi ne treba. O tom trebaju brinuti drugi, a ne izbornik seniora. Mislim da doma imamo dosta ljudi za takav posao. Ja znam o čemu govorim, gledam stalno, radio sam to... Mi smo toliko dobri, da mogu reći da je zlato na vidiku i stvari samo treba trenerski postaviti i odraditi da bi se to i dogodilo.

Koji su to treneri po vama koji su to u stanju napraviti.

- Prvi Lino Červar, drugi Sead Hasanefendić, treći Nenad Kljaić, četvrti Ivica Obrvan i na broju pet Hrvoje Horvat i Silvio Ivandija. To su sve treneri koji rade vrhunski, što su dokazali puno puta. A ako treba na bilo koji način i sam sam spreman pomoći, jer tvrdim da nitko na svijetu nema takvu reprezentaciju kao Hrvatska.

Linker
19. travanj 2024 02:57