CROPIX
EVO ŠTO JE NEDOSTAJALO

LEGENDARNI AS KOJEGA JE BABIĆ OTPISAO IZAŠAO S DETALJIMA 'Radio sam s Babićem i znam kako pritisak djeluje na njega. On jednostavno nije kapacitet...'

Piše: Marijan ProjićObjavljeno: 31. siječanj 2017. 21:47

Valter Matošević bio je član Babićeva stručnog stožera na EP-u u Poljskoj i OI u Riju, a nakon završenog SP-a u Francukoj pokazao je 'palac dolje' bivšem suradniku i ovako objasnio svoju odluku.

"Odluka upravnog odbora Hrvatskog rukometnog saveza je očekivana. U nekoliko navrata već sam iznio svoje mišljenje o Babiću i mislim da je njegova smjena opravdana, ali Balić i Metličić bi trebali ostati. Savez za njih mora pronaći mjesta uz reprezentaciju", izjavio je za Jutarnji list bivši trener vratara kojega je Babić zamijenio Veniom Losertom.

"Rezultat koji smo ostvarili na turniru u Francuskoj je velik, o tome nema pogovora, ali za dobrobit hrvatske rukometne reprezentacije Babić je morao otići. Pred nama je EP kojem smo domaćini i savez mora pronaći izbornika koji će ove dečke koji su pokazali puno toga dobroga posložiti kako treba.


Slovenia - Croatia - HIGHLIGHTS

Na turniru je bilo dobrih, pa i odličnih utakmica, ali na koncu su nam Norveška i Slovenija, dvije reprezentacije koje su kao i mi došle s pomlađenom ekipom, na određeni način očitale lekciju. Podsjetilo me to na Brazil i utakmicu četvrtfinala s Poljskom, jer kao i tada nedostajala je samo jedna prava riječ s klupe, jedna prava izmjena koja bi nas odvela do medalje. Radio sam s Babićem i znam kako pritisak djeluje na njega. Pokazalo se to i na ovom turniru i mislim da on jednostavno nije kapacitet za vođenje reprezentacije, barem ne sada", zaključio je Valter.

Linker
24. travanj 2024 13:48