Reuters / REUTERS
NA POMOLU VELIKI - 'DEAL'

MAKEDONCI OTKRILI POZADINU PRIČE! NA POMOLU TRANSFER O KOJEM HRVATSKA BRUJI VEĆ DANIMA Je li ovo znak da je Lino Červar novi hrvatski izbornik?

Piše: Goran Čičin-MašanskerObjavljeno: 16. veljača 2017. 15:36

Zanimljiva vijest dolazi iz Makedonije. Tamošnji su mediji izvijestili kako je glavni kandidat za nasljednika Line Červara u Metalurgu hrvatski stručnjak Zdenko Kordi.

Portal 24rakomet.mk navodi kako aktualni makedonski izbornik i trener Metalurga razmišlja o ponudi za povratak na klupu hrvatske reprezentacije. Ukoliko prihvati poziv iz domovine, Červar će morati napustiti i Metalurg, neće moći obavljati oba posla jer HRS traži osobu koja će se uoči Europskog prvenstva posvetiti isključivo izabranoj vrsti.

Kao najozbiljniji kandidat za klupu Metalurga pojavio se Kordi, bivši trener Nexea koji je s klubom iz Našica postigao zapažene uspjehe u posljednjim godinama. Kao jedna od njegovih najznačajnijih trenerskih kvaliteta navodi se iskustvo u radu s mladim igračima i njihovom uvođenju u vrhunski rukomet, upravo ono što treba i Metalurgu.

Kordijevo spominjanje u kontekstu mogućeg Červarova nasljednika svakako je dobra stvar za hrvatski rukomet i hrvatsku struku, koja je sve više cijenjena i izvan naših granica. Kako je Červar i dalje trener Metalurga, Kordi iz respekta prema kolegi danas nije želio komentirati ovu informaciju.

Linker
25. travanj 2024 06:39