Srdjan Vrancic / CROPIX / CROPIX
SAMO DA SE ZNA

METLIČIĆ 'RASTAVIO' ŠPANJOLCE, ALI HRVATSKU I DALJE MUČI STO PROBLEMA 'Glavni igrač ne trenira, cijela vanjska linija nam je do jučer bila rezervna..'

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 23. siječanj 2017. 14:05

Hrvatska rukometna reprezentacija je slavljem nad Egiptom osigurala četvrtfinale Svjetskog prvenstva u Francuskoj, a tamo ih čekaju stari znanci, Španjolci.

Furija je hrvatski dužnik još od polufinala Europskog prvenstva u Poljskoj, ali bit će to jedna sasvim druga utakmica.

Španjolsku je najavio i detaljno izanalizirao pomoćni trener Petar Metličić.

"Španjolska je momčad koju manje više dobro znamo. Izuzetna momčad koja kroz godine nije puno mijenjala. Stigao je samo novi trener, ali ostala je ista filozofija. Igraju vrlo slično kao u Poljskoj. Mislim da možemo očekivati tešku utakmicu u kojoj moramo biti koncentrirani svih 60 minuta. Na ovom Svjetskom prvenstvu je sve moguće. Nekog izrazitog favorita nema i svjesni smo toga. Imamo svoju šansu da odigramo dobru utakmicu za polufinale", prokomentirao je Pero Španjolsku koju poznaje vrlo dobro, kao i recept za pobjedu.


Croatia - Egypt Handball WM Frankreich 2017

"Moramo igrati maksimalno koncentrirano uz čvrstu 6-0 obranu jer iz iskustva iz Poljske znamo da 5-1 ne funkcionira najbolje protiv njih. Igraju puno na pivota, a Aguinagalde je broj jedan. Imaju i sjajna krila te golmane, a možemo reći da su im ‘bekovi’ malo slabiji. Mi ne bježimo od toga da imamo problem. Glavni igrač nam je gotovo bez treninga i dalje ima problema s koljenom. Imamo i cijelu vanjsku liniju koja je do jučer praktički bila rezerva. No, bit ćemo svi jako zadovoljni ako pokažu karakter i ako s budu borili do kraja. Nadam se da će nam sutra ta utakmica dati dodatnu energiju i samopouzdanje. Moramo se paziti tehničkih grešaka jer oni to jako dobro kažnjavaju i moramo ih nekako prisiliti da igraju šest na šest jer na postavljenu zonu imaju nešto više problema".

Linker
23. travanj 2024 22:29