BEZ DLAKE NA JEZIKU

NAJVEĆA LEGENDA HRVATSKOG RUKOMETA USUDILA SE REĆI ONO O ČEMU SVI ŠUTE Ivano Balić otkrio svoju stranu priče nakon debakla na Olimpijskim igrama!

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 21. rujan 2016. 18:33

Hrvatski rukometaši su osvojili broncu na Europskom prvenstvu u Poljskoj i mislili smo da je to početak novog uzleta hrvatskog rukometa, no u ključnoj utakmici na Olimpijskim igrama u Riju dogodio se raspad.

Već bivši izbornik hrvatske rukometne reprezentacije Željko Babić je još u procesu podnošenja ostavke, koja nije formalno prihvaćena. Razgovarali smo s Babićem i koordinatorom za muški rukomet Ivanom Balićem, a u emisiji Hrvatska uživo gostovao je predsjednik Hrvatskog rukometnog saveza Tomislav Grahovac, piše HRT.

Babić je nakon sastanka s užim Upravnim odborom HRS-a rekao:

"Razgovor je tekao normalno, svi ovdje volimo hrvatski rukomet. Obrazložio sam ostavku, jasno da sam ukazao na nedostatke, posebno svoje nedostatke. Sad je na UO-u da odluči što i kako dalje, ja sam dao ostavku iz jednostavnog razloga, moja očekivanja su bila veća nego što sam kao izbornik ostvario, u interesu hrvatskog rukometa je da se povučem."

Koordinator za muški rukomet Ivano Balić kaže:

"Bilo je dobrih i loših stvari. Izbornik odgovara za svoj dio posla, ja kao koordinator svajetujem, na njemu je da prihvati koliko hoće od toga. Mi od 2003. stalno mislimo da vrijedimo za zlato, ali treba malo stati i realno sagledati", rekao je bivši najbolji rukometaš svijeta.

U studiju HRT-a bio je i predsjednik HRS-a Tomislav Grahovac.

"Kroz naredna dva tjedna će biti sjednica Upravnog odbora, na njemu ćemo prvo formalno razgovarati o prihvaćanju Babićeve ostavke, jer ona još nije formalizirana, onda ćemo vidjeti što dalje", kaže Grahovac.

Tko su kandidati za izbornika? Ne bih sad o imenima govorio, svi kandidati su ozbiljni i imaju jednake šanse postati izbornikom hrvatske reprezentacije, dodao je Grahovac.



O izostanku Ivana Balića s Olimpijskih igara rekao je:

"Velik je propust što Ivano nije bio u Riju, on je veliko ime u svijetu rukometa i samo svojom pojavom može puno donijeti Hrvatskoj. On je morao tamo biti", smatra Grahovac o koordinatoru muškog rukometa, koji nije bio s momčadi u Riju, no Grahovac nije želio potvrditi da je i njegova pozicija upitna.

"Je li hrvatski rukomet u krizi? Riječ kriza je preteška. Mislim da smo mi rukometaši narod naviknuli na dobre rezultate i razmazili navijače, pa se uvijek očekuje zlato. Na tri natjecanja zaredom osvajali smo pod Golužom bronce, pa su komentari u novinama bili "Opet bronca". U nizu drugih sportova se ulazak u četvrtfinale veliča, a u rukometu umanjuje", odgovorio je predsjednik HRS-a na pitanje o krizi u hrvatskom rukometu.

Linker
24. travanj 2024 18:34