Josip Vuletić i Luka Kostović sa svojom zastavom
 Josip Vuletić i Luka Kostović sa svojom zastavom / CROPIX
NAJBOLJI NA SVIJETU

NAŠI NAVIJAČI SU POSEBNA SORTA Hrvatski kumovi prednjače u 'ludilu': 'Propustio sam samo jedno SP, i to zbog žene. Bio sam blesav pa sam je poslušao'

Piše: Predrag ŽukinaObjavljeno: 16. siječanj 2017. 17:16

Hrvatski navijač posebna je sorta, vjeran je, predan i živi za svoj klub i svoju reprezentaciju. Tijekom posljednjih godina razvila se posebna kategorija ljudi u Hrvatskoj, zaluđenih putovanjima i 'sportskim turizmom.'

'Neka pati, koga smeta, Hrvatska je prvak svijeta', to je njihova deviza, bez obzira na to o kojem se sportu radi, bez obzira na to gubi li se ili pobjeđuje.

Hrvatski je navijač zaista posebna i mnogima neobjašnjiva sorta, a među njima ima onih koji u svojem 'ludilu' prednjače. Takvi su prije svega Josip Vuletić i Luka Kostović, kumovi iz Lunda u Švedskoj. Dakako, riječ je o našim iseljenicima: Vuletić je rodom iz okolice Dervente, podrijetlom iz Imotskog, Luka je mlađi, rođen u Švedskoj, a podrijetlom iz Vinišća.


hungary vs croatia 28-31match highlights...

Kumove smo sreli u Rouenu, kao što smo ih sreli i na SP-u u Švedskoj 2011., na EP-u u Srbiji 2012., na SP-u u Španjolskoj 2013. te na svim ostalim velikim natjecanjima do današnjega dana.

- Počeli smo na EP-u 2008. u Norveškoj i otad smo bili na svim velikim natjecanjima na kojima su bili naši rukometaši. Nažalost, iz objektivnih razloga propustili smo SP u Kataru 2015. godine. Žena me nije pustila, nego me je uvjerila da tamo nije sigurno. Bio sam blesav pa sam je poslušao. No, mi smo bili i na svim utakmicama i velikim natjecanjima na kojima igra nogometna reprezentacija. Teško nam je sve uskladiti i dobiti toliko slobodnog vremena da pokrijemo sve što bismo htjeli - rekao je Josip.

POVRATAK NA POLUFINALE

Njih će dvojica iz istog razloga pogledati prve tri utakmice u Rouenu, zatim se vraćaju u Švedsku na posao, a onda će se vratiti na polufinale ako ga Hrvatska izbori.

- Siguran sam da hoće, naši su najbolji i sigurno dolazimo u Pariz. Evo, nas se dvojica spremamo i auto prodati da imamo dosta novaca do kraja prvenstva, dodao je Luka.

Dva naša Šveđana nisu bili jedini naši navijači u prve dvije utakmice. Protiv Mađara bilo ih je i puno više na tribinama. Nažalost, bilo je i ružnih situacija. Tri naša navijača žurila su iz njemačkog Saarbrückena na utakmicu.

Nakon posla krenuli su iz Njemačke za Rouen, ali su zakasnili pet minuta. Nisu imali razumijevanja jer iz sigirnosnih razloga nitko ne može na utakmicu nakon početka.

Linker
25. travanj 2024 14:27