REUTERS
INTERVJU ZA SN

NIJE DOBRO - DOMAGOJ DUVNJAK PRESKAČE VELIKU UTAKMICU, USKORO PADA ODLUKA KARIJERE 'Više nema smisla mučiti se ovako'

DOMAGOJ DUVNJAK Kapetan hrvatske rukometne reprezentacije i igrač od kojeg se najviše očekuje o zdravstvenim problemima, šansama PPD Zagreba i povratku Line Červara na hrvatsku klupu
Piše: Dražen PinevićObjavljeno: 22. ožujak 2017. 15:25

Po starom dobrom običaju, od trenutka kada završi veliko natjecanje Domagoja Duvnjaka teško ćete dobiti za sugovornika. Ritam najjače lige svijeta melje, utakmice se gomilaju, kapetanske obveze u najvećem njemačkom klubu također. Najviše mu nedostaje vremena za sebe, pa nekad treba i razumjeti da mu telefon nije omiljena igračka kao mnogima.

Kiel je u problemima, Domagoja Duvnjaka muči koljeno...

- Stara boljka, muči me već dugo. Löwen ću sigurno preskočiti danas, u prvoj utakmici osmine finala Lige prvaka, a što će biti dalje, vidjet ćemo, zasad ne mogu ništa više reći. Patela je problem koji traje, bolno je...

Zagreb ima šansu

Liječnici će bilo gdje na svijetu na spomen te vrste ozljede reći da je moguć i operativni zahvat, da je stanka nakon njega tri do šest mjeseci, ovisno o situaciji, a Duvnjak će reći:

- Svjestan sam da je to stvar koju moram riješiti dugoročno jer nema se smisla mučiti ovako, a što i kako će se događati, vidjet će se nakon detaljnih pregleda. Znat će se.

Kakve su realnosti Kiela ove sezone?

- Imamo dosta problema, praktički se nismo kompletirali cijelu sezonu. Momčad je u jednu ruku mlada, koliko god stoji istina da je kvalitetna. Mislim da je ova sezona, na neki način, škola, uvođenje u igri za mnoge, da ćemo ubuduće biti bolji. Što je realno? Realno je čuvati broj 2, koji nam garantira nastup u Ligi prvaka dogodine. Cilj je svakako Kup Njemačke, čiji je završni turnir u Hamburgu sredinom travnja. U Ligi će prvaka biti teško, nije nemoguće, ali Löwen i Barca, to doista ne možeš reći da ćeš proći, posebno ne s problemima koje mi imamo. Pokušat ćemo, naravno.

Kiel i Löwen samo je jedan od parova, a nas naprimjer zanima kako gledate na Veszprem, s kojim se Zagreb sastaje u osmini finala, a vama je bio protivnik u skupini. Ima li Zagreb, realno, ikakve šanse?

- Ima šanse, i to po meni dobre šanse, uz dvije prave utakmice, čvrstu obranu i dobar dan vratara. Veszprem je, realno, favorit, ima širok kadar, dogodine će imati i širi, ali Zagreb je već dosta puta u zadnje vrijeme pokazao da ima načina nositi se s njima. Kada puno igraš s nekim, postane ti bliži, respekt se smanji, tako da smatram da Zagreb s onim pristupom koji ga u takvim utakmicama krasi ima dobe izglede pokvariti posao Veszpremu.

Lino je veliki stručnjak

Jeste li se opravili od Francuske, bilo je traumatično svjetsko prvenstvo...

- Jesam, moram, život ide dalje. Da je bilo lako, nije.

O starom stožeru...

- Sve najbolje, uvijek.

Imamo promjenu na čelu selekcije, što kapetan kaže na to?

- Lino Červar veliki je stručnjak, to je puno puta dokazao svojim rezultatima na čelu reprezentacije. Nismo se čuli, danas ćemo, danas mi je dan za telefon, što je ovdje, otkad sam kapetan u Kielu, skoro pa nemoguće dočekati. Sigurno neće trajati deset minuta, haha.

S Linom ste počeli...

- Na pripremama za Švicarsku 2006, za Euro na koji nisam išao. Prvi sam put na SP-u bio u Njemačkoj 2007, kasnije mi je dao velike prilike. Mogu reći da smo dobro surađivali, da nikad nije bilo problema, da je vrlo, vrlo zahtjevan, da inzistira na detaljima i da vjerujem da ćemo opet funkcionirati na vrhunskoj razini.

Dodao je i još:

- Samo da to koljeno bude u redu...

Praktično gledano, do Eura u Hrvatskoj ostalo je devet mjeseci, pa ako uračunate koljeno, da Kiel oprosti, moglo bi to biti onako kako svi želimo. Domagoj, sigurno, najviše.

Linker
24. travanj 2024 23:11