Alex Grimm/Bongarts/Getty Images / Bongarts/Getty Images
'ŠOKIRANI SMO, NEMA KOMENTARA'

'NIKADA U ŽIVOTU NISAM DOŽIVIO TAKAV LINČ, UVREDE I PREZIR - DOSTA JE, ODLAZIM!' Bogatom Rusu pukao film i naprasno napustio makedonsko rukometno čudo

Piše: Dražen PinevićObjavljeno: 14. kolovoz 2017. 18:50

Ono o čemu se špekuliralo se dogodilo. Nogomet je bio samo povod, preciznije, odluke Uprave Vardara da stavi astronomske cijele ulaznica za utakmicu protiv Fenera te da iseli Komite s njihovih tradicionalnih pozicija na Stadionu Filipa II. Uslijedili su medijski napadi, a to je bila kap koja je prelila čašu ruskom gazdi, koji je svim medijima poslao oproštajno pismo, u kojem, između ostalog, piše:

“Poštovani građani Makedonije, prijatelji!

Prvo pitanje koje sam si postavio bilo je što smo to učinili moje kolege iz Vardara i ja da zaslužimo takve uvrede? Makedonija je dom za mene i moju obitelj već 11 godina, tijekom tog razdoblja uložio sam velike resurse u razvoj sporta u zemlji.

Što piše u pismu

Dragi prijatelji, cijena jedne ulaznice ne može vratiti ono što smo uložili bez zadrške u makedonski rukomet, nogomet, tenis... upravo zato, u svoje i u ime Uprave Vardara donio sam odluku. Dugo sam se uzdržavao od reakcije na uvrede od strane pojedinih medija i pojedinaca... a sada želim reći - dosta!

Nikada u životu nisam doživio takav linč, uvrede i prezir...

Hvala vam puno, ovo izgleda kao naknada za sve što sam učinio. Dosta, odluka je, koliko god je bila teška, donesena.

Ovo je posljednja sezona u kojoj investiram u tri sportska društva u Makedoniji. Nakon nje vratit ću ih bivšim vlasnicima u odličnom stanju, s naslovima i bez dugova.

Što se tiče ulaznica za susret Vardar - Fener odlučio sam da se prodaju po cijeni od 300 dinara bez obzira na sektor. Svima koji su ih kupili po staroj cijeni, sredstva će biti vraćena.”

Vardar neće biti isti

I gotovo... Bez njega Vardar neće biti isti. Zbog medija i navijača koji su ljuti, a do jučer su ga slavili? Teško, malo ipak miriši na Rusiju, gdje je postao direktor rukometne reprezentacije i sponzor nogometnog Spartaka, koji je slučajno osnovao i rukometni klub.

Rukometaši Vardara, aktualni europski prvaci trenutačno su na pripremnom turniru u Njemačkoj. Kaže Igor Karačić, “šokirani smo, nema komentara dok se ne vratimo u Skoplje i vidimo situaciju”.

Linker
26. travanj 2024 17:01