Drago Sopta/CROPIX
ŠOKANTNA VIJEST

ODLAZAK KAPETANA Vori: U Londonu sam odigrao zadnju utakmicu za Hrvatsku

Piše: Predrag ŽukinaObjavljeno: 21. rujan 2012. 14:03

Tko će biti novi Igor Vori u rukometnoj reprezentaciji?! Tim bi se problemom ozbiljno trebao pozabaviti izbornik Slavko Goluža nakon što je “Igor Veliki” u njemačkom Bildu izjavio da više ne može igrati u hrvatskoj reprezentaciji.

- Nisam još razgovarao s izbornikom, ali blizu sam konačnoj odluci da je utakmica za broncu protiv Mađarske na OI u Londonu bio je moj posljednji nastup za reprezentaciju. Ritam igranja je strašan i ja naprosto trebam odmor, tijelo mi to teško podnosi. Veliki napor ulažem na igranje u HSV-u i to me troši do granica izdržljivosti.

Kako i ne bi, Igor, koji je napunio 32, u svakoj utakmici igra punih 60 minuta, kako u svom klubu, tako i u reprezentaciji u kojoj ima uvjerljivo najveću minutažu. Ponekad je i jedini pivot u postavi reprezentacije kao što je bio slučaj u Londonu. Sreća je zapravo što i dosad negdje nije “poginuo” na terenu.

Da, Golužu bi trebala boljeti glava iako on to ne doživljava tragično i kaže: “Don't worry, Igor Vori”:

- Možda to i nije Igorova konačna odluka, moram s njim još razgovarati u četiti oka. Volio bih ga i dalje imati u momčadi, no ako je on tako zaista odlučio, imam rješenja za taj problem.

Naravno, Marić i Brozović su tu, na raspolaganju u klubu u CO Zagrebu, tu je Musa u poljskom Kielceu i on jedini ima kakav-takav reprezentativni background te Ćorić (Poreč), Sakić (Zamet)...

Ostvari li se Igorova najava, od “senatora” iz zlatnog Portugala 2003. u reprezentaciji će ostati samo Ivano Balić (32) i Blaženko Lacković (31). Srećom, Lac je godinu mlađi i neće poći stopama svog klupskog suigrača:

- Putujem s reprezentacijom na SP u Španjolsku. ugo nismo ništa osvojili i želim vratiti titulu svjetskih prvaka u Hrvatsku...

Bez Vorija koji je nosio igru cijele momčadi, pogotovo nakon zlatne olimpijske medalje u Ateni 2004. nakon čega je postao stoženi igrač svih velikih uspjeha...

Zlatni niz Igora Vorija

Zlato SP Portugal 2003.

Zlato OI Atena 2004.

Srebro SP Tunis 2005.

Srebro EP Norveška 2008.

Srebro SP Hrvatska 2009.

Srebro EP Austrija 2010.

Bronca EP Srbija 2012.

Bronca OI London 2012.

Linker
20. travanj 2024 00:33